Ατομική συσκευή καθαρισμού αέρα που φοριέται ως μάσκα

by George Polyzos • On 07-09-2020 • AT 12:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H νοτιοκορεατική LG προσάρμοσε την τεχνολογία καθαρισμού αέρα της για τα δεδομένα μιας ατομικής συσκευής- μάσκας, εξοπλισμένης με φίλτρα H13 HEPA, ανεμιστήρες πολλαπλών ταχυτήτων και μια θήκη η οποία καθαρίζει τη συσκευή με υπεριώδη ακτινοβολία- εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία όλος ο κόσμος αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αν και η εταιρεία αποφεύγει να αναφερθεί στο Covid-19 και στον κορωνοϊό στην ανακοίνωση σχετικά με το σύστημα, σίγουρα το PuriCare Wearable Air Purifier αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη συσκευή: Φοριέται στο πρόσωπο όπως μια κανονική κατά τα άλλα μάσκα και διαθέτει μια μπαταρία των 820 mAh η οποία τροφοδοτεί το σύστημα φιλτραρίσματος και καθαρισμού για μέχρι και οκτώ ώρες σε «low mode» και για δύο σε «high mode»- επιτρέποντας στον χρήστη δηλαδή να χρησιμοποιεί τη μάσκα για αυτά τα διαστήματα.

Ο χρήστης αναπνέει και εκπνέει μέσα από τα δύο φίλτρα HEPA που αντικαθίστανται και οι ανεμιστήρες τραβούν αέρα από έξω. Η μάσκα διαθέτει έναν ειδικό αισθητήρα που παρακολουθεί την αναπνοή, μετρώντας την ταχύτητα των ανεμιστήρων, οι οποίοι επιταχύνουν όταν εισπνέει και επιβραδύνουν όταν εκπνέει.

Όταν ο χρήστης τη βγάλει, τη βάζει σε μια ειδική θήκη όπου φορτίζει και καθαρίζεται με υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος ώστε να «κάθεται» άνετα στο πρόσωπο αυτού που τη φοράει και να διαρρέει όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας- ενώ όλα της τα τμήματα είναι ανακυκλώσιμα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η εταιρεία στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται στον κορωνοϊό και κατά πόσο μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά από αυτόν και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19- με την εταιρεία να αρνείται να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, που της έθεσε το The Verge, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές δοκιμές και να δοθούν οι σχετικές πιστοποιήσεις. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons