Το Atlantis στο έδαφος. Η NASA σκέφτεται

by Stefanos Kofopoulos • On 10-12-2007 • AT 1:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

atlantis nasa

Προβλήματα για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει η NASA και το διαστημικό λεωφορείο Atlantis που συνεχίζει να παραμένει στο ακρωτήριο Kennedy. Δυστυχώς ένας από τους αισθητήρες των δεξαμενών καυσίμου έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά, αναγκάζοντας την NASA να ακυρώσει την πτήση και να αποφασίσει ότι η αποστολή STS-122 του Atlantis δεν πρόκειται να παραγματοποιήσει οποιαδήποτε προσπάθεια εκτόξευσης πριν από τις 2 Ιανουαρίου 2008.

Το πλήρωμα έχει ήδη μεταφερθεί στο Houston και όλοι προσπαθούν να βρουν την λύση στο πρόβλημα που αναγκάζει τον αισθητήρα της δεξαμενή καυσίμου να δίνει λανθασμένες μετρήσεις. Η θετική πλευρά του θέματος σύμφωνα με τον LeRoy Cain, επικεφαλής της διαχειριστικής ομάδας της αποστολής, κρύβει μια δόση ειρωνίας αλλά είναι άκρως αληθινή δηλώνοντας ότι η αποτυχία είναι πρακτικά ένα πολύ καλό tanking test.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αυτό που η NASA αποκαλεί Launch Commit Criteria θέτει αυστηρότερους κανόνες μετά το τραγικό ατύχημα του Columbia, με συνέπεια περισσότερες καθυστερήσεις. Αν αυτό αρέσει ή όχι στην ESA (European Space Agency) που ξόδεψε $2 δις για την ανάπτυξη του εργαστηρίου Columbus και αν οι αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού αντιμετωπίσουν προβλήματα, είναι κάτι που θα μάθουμε τις επόμενες μέρες.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons