Η Ατμοσφαιρική Ρύπανση στην Αθήνα με νούμερα!

by Stefanos Kofopoulos • On 22-01-2007 • AT 1:24 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

athens greece polution stats 1984 2005vs

Φαίνεται πως η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα μειώνεται σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματα της έκθεσης [.pdf] του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, που παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 1984 – 2005.

Δυστυχώς παρά την μείωση των ρύπων και του καπνού, τα τελευταία χρόνια οι ποσότητες των ρύπων παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις.

Στην φωτογραφία βλέπετε την διαχρονική μεταβολή μέσων ετησίων τιμών μονοξείδιου του άνθρακα [ CO ], σε mg/m3. Για το μονοξείδιο του άνθρακα η μέγιστη ημερήσια οκτάωρη τιμή σύμφωνα με την οδηγία 2000/69/ΕΚ είναι 10 mg/m3.

Αξίζει να συγκρίνουμε με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με τις περασμένες 2 δεκαετίες αλλά ωστόσο υπάρχει μια φανατική κουλτούρα που προάγει το αυτοκίνητο σε μόνιμη και καθημερινή βάση στην Ελλάδα – αυτό δεν νομίζετε αν θέλουμε να ανήκουμε στις προηγμένες χώρες του κόσμου – δεν πρέπει να το αντιστρέψουμε…..δεν πρέπει να αναπτυχθούν πράσινες πόλεις σε όλη την Ελλάδα – επιτέλους όχι για το καλό το δικό μας αλλά για το καλό των παιδιών μας…

    Ευχαριστώ.

  2. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί ο Έλληνας δεν μπορεί να αποβάλλει επιτέλους το κόμπλεξ-κατωτερότητας που τον διέπει σχετικά με το “αυτοκίνητο” γιατί πρέπει όλοι να οδηγούν σε αυτή τη χώρα; Μυαλό δεν υπάρχει; γιατί αυτή η προαγωγή των ηλιθίων αυτοκινήτων τύπου Cayenne και λοιπών SUV που καταστρέφουν το περιβάλλον ακόμα περισσότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα…Τελικά ο Έλληνας η ζώων είναι ή ηλίθιος ή “σκόπιμος εγκληματίας” – θέλωντας να καταστρέψει τα πάντα γύρω του…..Εγώ γίνομαι 33 τον Σεπτέμβριο, ζω στην Αθήνα αλλά δεν οδηγώ ούτε διαθέτω όχημα από προσωπική επιλογή μου -χρησιμοποιόντας όσο και ταλαίπωρα να είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς καμιά φορά -προς και από την δουλειά μου – για όλες τις υπόλοιπεές μου μετακινήσεις. Για κοντινές αποστάσεις μέχρι και 5 χιλιομέτρων χρησιμοποιώ αποκλειστικά τα πόδια μου και για αποστάσεις μέχρι και 10 χιλιομέτρων ποδήλατο….

    Αντί όμως κάτι τέτοιο να είναι αξιοζήλευτο στη χώρα μας – ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί σημειό χλευασμού, επιθετικότητας και δίνεται η εντύπωση ότι αυτός που αφήνει το αυτοκίνητό του και προτιμάει κάτι άλλο είναι και ηλίθιος. Δυστυχώς με αυτά τα μυαλά και την επιμονή του Έλληνα στο αυτοκίνητο και μόνο καταδικάζει αυτή τη χώρα και η τωρινή νοοτροπία θα είναι και η “τάφος” της αυριανής Ελλάδος. Δυστυχώς συμπολίτες μου – οι περισσότεροι από εσάς κοιμόσαστε όρθιοι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons