Η Atari χρεοκοπεί, αντίο Pong και Asteroids

by Stefanos Kofopoulos • On 21-01-2013 • AT 7:31 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Atari χρεοκοπεί, αντίο Pong και Asteroids

Ο καιρός έχει γυρίσματα και κάπως έτσι η θρυλική Atari, βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία αλλά για καλό σκοπό. Αν πετύχει το πείραμα δεν θα χρειαστεί να πούμε αντίο στο θρυλικό Pong και Asteroids, gams με τα οποία “μεγαλώσαμε” στα ηλεκτρονικάδικα που ζητούσαν 10άρικα και 20άρικα.

Το Αμερικανικό κομμάτι της Atari κατέθετε αίτηση για χρεοκοπία, σε μια προσπάθεια διακόψει τους δεσμούς από την Γαλλική μαμά εταιρεία και να συνεχίζει μόνο του. Η κατάσταση με την Atari είναι περίπλοκη. Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας οδήγησαν στην εξαγορά όλης της πνευματικής ιδιοκτησίας και games από την Γαλλική Infogrames που άλλαξε το όνομα της σε Atari S.A και φορτώθηκε με χρέη.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΩΡΑ: Pong World, 40 χρόνια μετά η Atari γιορτάζει με δωρεάν game

Αντίθετα η Atari U.S κατάφερε να δημιουργήσει κέρδη και να ανακάμψει οικονομικά πουλώντας games για smartphones και tablets αλλά και με την ιδέα διάθεσης του λογότυπου Atari σε διάφορα προϊόντα. Το αποτέλεσμα είναι δύο χρόνια με θετικό πρόσιμο στα λογιστικά βιβλία της Atari Αμερικής.

Με την διαδικασία της χρεοκοπίας, η Atari U.S ελπίζει να κόψει τους δεσμούς με την Γαλλική Atari S.A και να τραβήξει ξανά τον ένδοξο δρόμο Atari που όλοι ξέρουμε στα χέρια ιδιωτών επενδυτών. Αν πετύχει το πείραμα ή όχι θα το μάθουμε σύντομα, γιατί το Pong και το Asteroids δεν ξεχνιούνται εύκολα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το συγκεκριμένο atari της φωτο ήταν αν θυμάμαι καλά η πρώτη μου παιχνιδομηχανή……και φυσικά ο πρώτος λόγος να “διώξω” τους γονείς απο την μία και μοναδική τηλεόραση……

    • Atari 2600 JR και εγώ με αυτό ξεκίνησα, το είχε φίλος βασικά και λιώναμε μέχρι να αγοράσουμε το επόμενο cartridge

  2. Εγώ με Atari 800XL. Εκεί έγραψα τα πρώτα μου προγράμματα… \m/

Top

Show Buttons
Hide Buttons