Άσχημο το πρώτο τρίμηνο του 2016 για την HTC

by Nikos Kaimakamis • On 10-05-2016 • AT 12:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

htc-one-m9-plus-gold

H HTC δεν φαίνεται πως είχε ένα ικανοποιητικό πρώτο τρίμηνο για το οικονομικό έτος 2016, με μεγάλη πτώση στις συνολικές πωλήσεις. 

Σύμφωνα με το Slashgear, η HTC είδε τα οικονομικά της μεγέθη να σημειώνουν πτώση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό. Εκτιμάται ότι τόσο η παρουσίαση του HTC 10, όσο και το λανσάρισμα του HTC Vive στην αγορά, θα είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που θα μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική πορεία της ταϊβανέζικης εταιρείας. Κανείς δεν μπορεί να πει όμως, με βεβαιότητα το τι αποτέλεσμα θα έχουν οι κινήσεις αυτές στο τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, η HTC εμφάνισε έσοδα 463 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, τα έσοδά της ήταν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η διαφορά είναι εμφανής. Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι η HTC καθυστέρησε στην παρουσίαση της ναυαρχίδας της, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμφανιστούν τα έσοδα από τις πωλήσεις της στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η HTC βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προσδοκία για οικονομική ανάκαμψη στο μέλλον, βασιζόμενη κυρίως στις δύο νέες συσκευές της, καθώς και όλες τις επόμενες που ετοιμάζει για αργότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons