Η Asus εγκαταλείπει τα Windows RT tablets εξαιτίας χαμηλών πωλήσεων

by dtonias • On 12-08-2013 • AT 5:33 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Asus Windows RT tablets

Ακόμη ένας κατασκευαστής, αυτή τη φορά η Asus, χάνει τις ελπίδες της για τα Windows RT και δηλώνει ότι δε θα κυκλοφορήσει κάποιο RT tablet στο μέλλον.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Jerry Shen (CEO της Asus) στην WSJ τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία δεν έχει στα μελλοντικά της σχέδια την κυκλοφορία ενός νέου Windows RT tablet λόγω της «αποτυχίας» του συγκεκριμένου λειτουργικού στις πωλήσεις παγκοσμίως αλλά και της ιδιαίτερα χαλαρής αποδοχής των καταναλωτών. Μάλιστα, ο Jerry Shen δήλωσε ότι αυτήν την άποψη συμμερίζονται και άλλοι, όπως η Acer που πρόσφατα ανακοίνωσε σταματά την υποστήριξη για τα Windows RT tablets.

“It’s not only our opinion; the industry sentiment is also that Windows RT has not been successful.”

Από την άλλη μεριά, η Asus θα επικεντρωθεί στην κανονική έκδοση των Windows 8 και Windows 8.1 που χάρη στους νέους Intel επεξεργαστές μπορούν να προσφέρουν ακόμη καλύτερα tablets με μεγαλύτερη αυτονομία και επεξεργαστική ισχύ για απαιτητικές εργασίες.

Αναμφισβήτητα, τα Windows RT περνούν δύσκολες ώρες και πλέον νέα tablets θα δούμε μόνο από τη Lenovo και τη Microsoft με την αναμενόμενη κυκλοφορία του Surface 2 τους επόμενους μήνες. Οι πωλήσεις των Windows RT tablets δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικές μέχρι σήμερα, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο επέλεξε πρόσφατα η Microsoft να μειώσει την τιμή του Surface RT.

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάθε τέτοια “τιμωρία” (μικρες πωλησεις) ειναι η εκδίκηση των καταναλωτών στην εταιρεία που μας σερβιρε τα τρισαθλια Win 8, αν κ η μπάλα παίρνει και τα RT (πιστευω οτιθα εκλειψουν συντομα) και τα (πολύ καλά) WP8.

Top

Show Buttons
Hide Buttons