ASUS P7P55D-E Deluxe με TPU και EPU

by Stefanos Kofopoulos • On 12-07-2010 • AT 12:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ASUS TPU and EPU

Αγάπη χρειάζεται και υποστήριξη για Lynnfield και Clarkdale CPUs σε LGA1156 package (Intel Core i7, Core i5, Core) από το Intel P55 Express chipset. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες για την ASUS P7P55D-E Deluxe με TPU αφού μπορεί να υποστηρίξει 4 x 2-channel DDR3 μαζεί με μια επιλογή από SLI ή CrossFireX GPU, USB 3.0 και SATA SATA 6 Gb/s. Διάθεση για παιχνίδια να υπάρχει για να γεμίσεις το bandwidth του PCIe 2.0 και μετά ακολουθεί και η διάθεση για gaming μόλις πληρώσεις τον λογαριασμό για το hardware που μπορεί να υποστηρίξει η P7P55D-E Deluxe. Πάνω σε αυτό έρχεται να κολλήσει αυτό που το marketing τμήμα της ASUS ονομάζει TPU (TurboV Processing Unit) και EPU (Energy Processing Unit) για αυτόματη αύξηση επιδόσεων μέχρι και 37% και ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι και 80%.

Ακολουθεί και το press release με τα γνωστά yada yada.

ASUS P7P55D-E Deluxe

H ASUS, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των μητρικών καρτών, παρουσιάζει την τεχνολογία Dual Intelligent Processors, μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης motherboard, σύμφωνα με την οποία δύο έξυπνοι συν-επεξεργαστές (co-processors) αναλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση του συστήματος ώστε να επιτευχθούν καλύτερες επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η κορυφαία αυτή τεχνολογία περιλαμβάνει τη μονάδα επεξεργασίας TurboV Processing Unit (TPU) και τη μονάδα διαχείρισης ενέργειας Energy Processing Unit (EPU). Ο συνδυασμός των δύο, βοηθά τους χρήστες να αξιοποιούν ακραίες ρυθμίσεις και επιδόσεις του συστήματος, και παράλληλα να μειώνουν το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του υπολογιστή τους, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι συν-επεξεργαστές είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των επιδόσεων και της κατανάλωσης, που αποτελούν δύο από τα πιο βασικά θέματα στην εξέλιξη του hardware ενός PC. Καθώς οι κατασκευαστές των CPU πασχίζουν να παρουσιάσουν επεξεργαστές με όλο και περισσότερους πυρήνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία 32nm, η συγκεκριμένη φιλοσοφία της ASUS προωθεί τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή μέσα από έναν έξυπνο σχεδιασμό που ανεβάζει τις επιδόσεις και, ταυτόχρονα, μειώνει την κατανάλωση. Με άλλα λόγια, αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να πάρουμε περισσότερα από το υπάρχον υλικό ενός PC.

Performance Processing Unit για σημαντική βελτίωση των επιδόσεων

Η TPU, η οποία βασίζεται σε μία εντελώς αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας τεχνολογίας ASUS TurboV, αναλαμβάνει πλέον το ρόλο μιας βοηθητικής μονάδας επεξεργασίας, αυξάνει τις επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο, και παράλληλα, ελέγχει τα φορτία ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα του συστήματος. Σε δύσκολες εφαρμογές, η TPU αφαιρεί από τη CPU ένα μεγάλο μέρος του φορτίου της, καταφέρνοντας να βελτιστοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους ολόκληρου του συστήματος, ώστε
να πετύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η TPU υποστηρίζει διάφορες πρωτοποριακές τεχνικές tweaking, αποκλειστικότητες της ASUS, και καταφέρνει, μέσα από τη λειτουργία auto tuning, να βελτιστοποιεί τη διαχείριση των πόρων, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος σε ποσοστό που φτάνει έως και το 37%.

”Το να καταφέρεις να πάρεις εντυπωσιακές επιδόσεις με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, είναι κάτι που απαιτεί μια ιδιαίτερη κομψότητα, όσον αφορά την αρχιτεκτονική ενός συστήματος, αλλά η τεχνολογία ASUS TPU το καθιστά, πλέον, εφικτό. Ενώ στη περίπτωση του χειροκίνητου tuning υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές προς ρύθμιση και απαιτείται σημαντική εμπειρία από την πλευρά του χρήστη ώστε να μη γίνει κάποιο λάθος, με την TPU οι χρήστες μπορούν να βελτιώνουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους χωρίς να ανησυχούν, και να χαίρονται τις επιπλέον δυνατότητες που τους εξασφαλίζει η πρωτοποριακή τεχνολογία της ASUS ”, δήλωσε o κ. Joe Hsieh, Γενικός Διευθυντής του τμήματος μητρικών καρτών στην ASUS. Σημαντική οικονομία και προσαρμογή στις εκάστοτε απαιτήσεις Η μονάδα διαχείρισης ενέργειας EPU, αποκλειστική τεχνολογία της ASUS, αποτελεί τον δεύτερο από το ζεύγος των Dual Intelligent Processors. Ελέγχει και ρυθμίζει την κατανάλωση ισχύος, βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια, και τελικά να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο προγραμματισμός της EPU παρακολουθεί στενά τις πραγματικές ανάγκες του υπολογιστή για παροχή ισχύος, μειώνοντας την παροχή ρεύματος σε φάσεις μη απαιτητικής λειτουργίας, και αυξάνοντας την επεξεργαστική ισχύ όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Για την πλειοψηφία των χρηστών, η λειτουργία αυτή μεταφράζεται σε πολύ μεγάλη οικονομία όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους για επεξεργασία κειμένου, εφαρμογές γραφείου ή web browsing. Όταν χρειαστεί, ο υπολογιστής μπαίνει αυτόματα σε mode υψηλής απόδοσης, ώστε να μην υπάρχει ποτέ κανενός είδους χρονική υστέρηση στις επιδόσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons