ASUS P6X58D Premium με Kingston HyperX triple channel DDR3 στα 2333MHz

by Stefanos Kofopoulos • On 07-06-2010 • AT 4:00 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

ASUS P6X58D Premium motherboard

Ένα σωρό κωδικοί και ονόματα αλλά αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε είναι ASUS P6X58D Premium motherboard και Kingston HyperX triple channel DDR3 RAM. Μαζί λειτουργούν στα 2333MHz και τα υπόλοιπα είναι ιστορία για όσους θέλουν να ασχοληθούν με bechmarks ή gaming. Το δελτίο τύπου αναφέρει κάτι σαν “η ASUS Παρουσιάζει την ταχύτερη μνήμη Triple Channel στον κόσμο, με συχνότητα χρονισμού στα 2333MHz” αλλά και “Η Asus καταφέρνει να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ, και βοηθά τους καταναλωτές να εργάζονται ταχύτερα και πιο αποδοτικά” αλλά πρόκειται για αλήθεια με ημερομηνία λήξης και αστειότητες, το λιγότερο. Αλήθεια γιατί ο συνδυασμός ASUS P6X58D Premium με Kingston HyperX φαίνεται να είναι ταχύτερος αυτή την στιγμή αλλά ευτυχώς που υπάρχει ανταγωνισμός για το καλό όλων μας. Αστειότητες γιατί όποιος έχει triple channel DDR3 στα 2333MHz δεν εργάζεται αλλά παίζει games σε πολύ hardcore επίπεδο.

Ακολουθεί και το press release αν θέλετε τα γνωστά yada yada.

Η ASUS, μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, με ηγετική θέση στην αγορά των μητρικών καρτών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι μητρικές της κάρτες κατάφεραν να πετύχουν την υψηλότερη ταχύτητα χρονισμού που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα για μνήμη τεχνολογίας triple channel DDR3. Σχεδιασμένες με γνώμονα τις εξαιρετικές επιδόσεις, οι κάρτες της σειράς P6X58D Premium επιβεβαιώνουν ότι είναι ικανές να υποστηρίζουν μνήμες τριπλού διαύλου DDR3 στα 2333MHz, λαμβάνοντας τη σχετική πιστοποίηση Intel XMP, ή αλλιώς Extreme Memory Profile. Η συγκεκριμένη προδιαγραφή αποτελεί μια από τις πιο αυστηρές δοκιμασίες στην αγορά μητρικών, σχεδιασμένη αρχικά για να καλύπτει τις ανάγκες των extreme gamers και των overclockers, η οποία αρχίζει πλέον να γίνεται δημοφιλής και μεταξύ των λιγότερο απαιτητικών χρηστών. Λίγες κάρτες καταφέρνουν να περάσουν ‘αέρα’ τις δοκιμές XMP, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα και τις δυνατότητες των προϊόντων της ASUS.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία πιστοποίησης μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: http://www.intel.com/consumer/game/extreme-memory.htm

Οι κάρτες P6X58D Premium έχουν σχεδιαστεί με βάση την τεχνολογία ASUS Xtreme Design, ειδικά για τους ενθουσιώδεις χρήστες, τους gamers και όσους αρέσκονται στις συγκριτικές δοκιμές (benchmarkers). Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές επιδόσεις και τη σταθερότητα των καρτών, χαρακτηριστικά που οδήγησαν στην επίτευξη ενός καινούριου ρεκόρ απόδοσης. Οι κάρτες P6X58D Premium, οι οποίες χρησιμοποιούν το chipset X58, κατάφεραν να ανεβάσουν στα 2333MHz τη συχνότητα λειτουργίας της μνήμης τεχνολογίας triple channel DDR3, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή Intel Core i7-980X και τσιπάκια μνήμης Kingston HyperX® triple-channel DDR3*.

Η ASUS ανεβάζει τη συχνότητα χρονισμού στις μνήμες triple channel DDR3 των καρτών P6X58D Premium

Οι εντατικές δοκιμασίες φέρνουν τις νίκες

Η ASUS, γνωστή για την τάση της να μην αποκρύπτει τίποτα, θέτει συνεχώς όλες τις κάρτες της κάτω από ιδιαίτερα σκληρές δοκιμασίες, ώστε να είναι σε θέση να αποκαλύψει τις μέγιστες δυνατότητές τους και να εξασφαλίζει τον υψηλότερο βαθμό συμβατότητας και σταθερότητας στη λειτουργία. Αυτό αφορά τις πλατφόρμες και της Intel, και της AMD, κάνοντας την επιλογή των προϊόντων της ASUS, συνταγή για την απόλυτη ηρεμία των χρηστών PC. Σε μια άλλη αντίστοιχη δοκιμασία ορόσημο, η σειρά μητρικών καρτών ASUS P7P55D-E, βασισμένες στο chipset P55 της Intel, κατάφεραν πρόσφατα να σπάσουν και το αντίστοιχο ρεκόρ για μνήμες dual-channel DDR3, με συχνότητα χρονισμού στα 2.5GHz, την υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για μνήμες αυτού του τύπου.

Παράλληλα, η μητρική κάρτα Republic of Gamers Crosshair IV Formula, βασισμένη στο chipset 890FX της AMD, επίσης μέσα από ακραίες δοκιμασίες εξέλιξης, κατάφερε να διακριθεί για την πιο γρήγορη μνήμη dual channel DDR3 για τους χρήστες πλατφόρμας AMD.

Η προσήλωση της ASUS σε πολύ απαιτητικές διαδικασίες δοκιμών για τις επιδόσεις των προϊόντων της, είναι βέβαιο ότι και στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να ωφελεί, τόσο τους καταναλωτές, όσο και το σύνολο του κλάδου.

* Μνήμη Kingston HyperX® triple-channel DDR3, κωδικός προϊόντος KHX2333C9D3T1FK3/6GX

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αυτην την mobo εχω… :)

 2. Πω πω πάλι το “έσπασε το ρεκόρ” η Kingston!!! Από την ταραχή μου παραλίγο να μου πέσουν οι 2400άρες G.Skill πάνω στις 2533άρες dominators μου :P

  • Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά αυτό είναι ASUS thing. Έλεος

   • Το κατάλαβα… τώρα τι bench να κάνεις με τις vdrop champs P6 μητρικές και bclk που (δεν) “βγάζουν” – δυσκολεύομαι να το καταλάβω! Εδώ κολλάει το έλεος.

   • Ό,τι μπορείς να κάνεις με XMP profile και μόνο για να πάρεις cert :)
    Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι ανεβαίνουν οι επιδόσεις και πέφτει το voltage (σε γενικές γραμμές)

 3. XMP profiles bench, πάντως αν τα dimmάκια είναι τα ίδια με τις KHX2333C9D3T1FK2/4GX με τα γνωστά Elpida BBSE θα είναι τιμιότατα – δοθείσης σωστής τιμολόγησης.

 4. ( η τρίτη αόρατη λέξη, στο προηγούμενο μου post, είναι το σύμβολο του διάφορου, που κόπηκε στο parse! )

Top

Show Buttons
Hide Buttons