Η Ελληνική @astynomia στο Twitter

by Stefanos Kofopoulos • On 10-03-2010 • AT 4:13 pm • 22 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

@astynomia twitter

Μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΛ.ΑΣ έχει λογαριασμό στο Τwitter αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει αυτή η κίνηση. Το Google θα αγαπήσει τα tweets και το λιγοστό κείμενο και ο κόσμος, όσοι Έλληνες είναι στο Twitter, θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για ότι κρίνει η Ελληνική Αστυνομία ότι πρέπει να ενημερώσει. Αυτό σημαίνει ότι οι λιγοστοί Έλληνες χρήστες του Twitter θα μαθαίνουν “χρήσιμες πληροφορίες για τον πολίτη” από το “επίσημο twitter account της Ελληνικής Αστυνομίας” με έδρα “Τweeting: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ”.

Το πρώτο tweet ήταν: Από σήμερα τουιτάρουμε τα νέα μας, χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές! Ελπίζουμε να στηρίξετε τη νέα μας διαδικτυακή προσπάθεια!.

Αυτός που έχει αναλάβει το Twitter account αλλά και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την ΕΛ.ΑΣ για χρήση του Twitter θα πρέπει να σκεφτεί τι θέλει να πετύχει με αυτή την κίνηση, εκτός από το να μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είναι αυτό που λέμε mixed signals. Ένα και μόνο παράδειγμα είναι αρκετό. Φαντάζομαι ότι το ρήμα τουιτάρω δεν βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την διαδικτυακή προσπάθεια που θα μπορούσε να είναι online προσπάθεια. Μέχρι την στιγμή που η αστυνομία ανακαλύψει το πρόσωπο που θέλει να δείχνει προς τον κόσμο, το Twitter account θα έχει μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα και θα κάνει κακό. Περισσότερο κακό από αυτό που ήδη συντελείται στην Αθήνα και θα συνεχίσει να χειροτερεύει.

Όσο για το περιεχόμενο των tweets τύπου “Σύλληψη ατόμου στη Βαρυμπόμπη για ληστείες σε τράπεζες” ή “05:45, Δάφνη: Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ενός ατόμου. Ο δεύτερος αναζητείται. Θα ακολουθήσει ενημέρωση” είναι το ίδιο χρήσιμα ή μάλλον άχρηστα με προσφορές για χαμηλές τιμές και super wow υπηρεσίες για να προτιμήσετε το τάδε brand. Δεν με νοιάζει πόσο cool θέλει να δείχνει η αστυνομία (αν και αυτό είναι λάθος) αλλά πόσο cool θα είναι η ζωή μου αν η αστυνομία με ή χωρίς το @ κάνει σωστά την δουλειά της.

O τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κίνηση και το buzz που δημιουργήθηκε μάλλον δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Από το search θα δείτε την παρακάτω λίστα να ανανεώνεται με διάφορα χαριτωμένα.

αστυνομία στο twitter

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τραγική η κίνηση της αστυνομίας να μπει στο twitter. Αυτό που βρίσκω πιο τραγικό δε, είναι το “τουιτάρω”, μα τουιτάρω? απο την Ελληνική αστυνομία? όχι όχι, απαράδεκτο και καλά θα κάνει να μην συνεχίσει να γράφει στο twitter.

  Βλέπω σε λίγο καιρό να βγαίνει και Official Hellas Police group στο facebook.

  • Το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουν ποιοι είναι ή τι θέλουν να είναι και χρησιμοποιούν (καλώς) τα νέα μέσα αλλά χωρίς να υπάρχει σχέδιο για αυτό. Εύκολα αλλάζει και διορθώνεται αν και έχω αμφιβολίες για το ROI

 2. Αναμενόμενο είναι να τους χλευαστούν, να τους ειρωνευτούν κλπ. Δεν έχει σημασία αυτό και θα πρέπει να το περιμένουν. Αυτό που λέω είναι ότι η Αστυνομία έχει μια εικόνα ή μάλλον πολλές περισσότερες ανάλογα την οπτική του καθενός και σε καμία περίπτωση η εικόνα του παρουσιάζουν μέσα από το Twitter δεν βοηθάει στην διατήρηση ενός προτύπου, αντίθετα παρουσιάζει επιπλέον εκφάνσεις της Ελληνικής αστυνομίας και τονίζει την υπάρχουσα “διαταραχή προσωπικότητας”

 3. Να κάνω μια ερώτηση. Γιατί τραγικό; Αν βλέπατε ξέρω γω το LAPD να μπαίνει δεν θα σας έκανε καμία εντύπωση, ίσα ίσα θα μουρμουρίζατε πόσο μπροστά είναι οι Αμερικάνοι και ότι εμείς ακόμα καλά καλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

  Μη σνομπάρετε μια καινούργια προσπάθεια ακόμα κι αν προέρχεται απ’τους Μ.Γ.Δ.. Να την κρίνετε μετά από καιρό και κυρίως αν αποτύχει. Για την ώρα όμως ποιό το νόημα μιας τέτοια ειρωνείας;

  • Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά αν ναι, δεν ειρωνεύομαι αλλά ακριβώς το αντίθετο.

  • Δεν νομίζω πως ο τιτάνας είναι ειρωνικός. Λέει π.χ. ότι η ελληνική αστυνομία την μια σκοτώνει τα παιδιά, βρίζει τα παιδιά, και από την άλλη κάνει twitter εκεί που είναι τα παιδιά.

   Τι περιμένανε, ότι με την φράση “τουιτάρουμε” θα έρθουν πιο κοντά στην νεολαία;
   Αντίθετος το μόνο που κερδίζουν είναι αυτή η ειρωνεία.

   • Δεν λέω ότι σκοτώνει ούτε ότι βρίζει. Λέω ότι έχει twitter και προσπαθεί να το παίξεις cool με εκφράσεις τύπου τουιτάρω, κάνει Τweeting από το Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ και ενημερώνει επιγραμματικά για επιτυχίες ή δρώμενα σαν να διαβάζω επαρχιακή εφημερίδα τύπου υπάρχω και εκδίδω για να παίρνω κρατική επιχορήγηση. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν καλείται να διαχειριστεί της έξαρση βίας και εγκληματικότητας με πολιτισμένο τρόπο, κατακρίνεται για αυτό και κάνει λάθη τύπου Γλέζου ενώ βάλλεται από την τρομοκρατία και την κουλτούρα του συνθήματος με τα ζώα αλλά και της γενικότερης δυσαρέσκειας απέναντι στο κράτος.

    Αν αυτό ήταν brand που ήθελε να πετύχει κάτι απλά θα ήταν επικοινωνιακά άρα και πρακτικά καταδικασμένο.

 4. Κλασικά πάντως,ότι αφορά την Αστυνομία περνάει από το φίλτρο της εμπάθειας..boring.

 5. Προσωπικά την προσπάθειά της την βρίσκω πολύ θετική. Αυτό το γεγονός δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια που κάνει στους δρόμους. Αυτό είναι άλλο θέμα. Και εγώ μπορεί να είμαι ένας κακός επαγγελματίας και να με βρίζουν όλοι οι συνεργάτες μου. Αυτό όμως δεν μου απαγορεύει να έχω twitter account και followers. Από κει και πέρα συμφωνώ ότι τόσο χολή για την αστυνομία (όχι ότι δεν έχουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης τους) μοιάζει λίγο γραφική ώρες ώρες. Μιλάω γενικά και όχι για τα σχόλια εδώ μέσα.

 6. Coant,

  είδες που κάνεις λάθος [γενικεύοντας]; Η Ελληνική Αστυνομία δε σκοτώνει παιδιά, ένας καραγκιόζης σκότωσε ένα παιδί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Αυτά τα στερεότυπα-γενικεύσεις (πχ όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκια, όλοι οι δικηγόροι είναι καθίκια, όλοι οι εργολάβοι λαδώνουν την Πολεοδομία, κλπ) πρέπει να σταματήσουν αν θέλουμε να βγάλουμε μια μέρα σωστά συμπεράσματα, αντί τα μάτια μας.

  Εγώ λέω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ που αποκτά η Ελληνική Αστυνομία ένα social media πρόσωπο. Και ξέρεις πού θα τους παραδεχθώ; Αν το αναπτύξουν το θέμα με τίποτα διαδραστικό περιεχόμενο και σε άλλα, ad hoc κοινωνικά δίκτυα. Ή ακόμα κι αν μας κουφάνουν εντελώς και αναπτύξουν με τις τοπικές αρχές τίποτα τρελό σε στυλ Open 311

 7. Τιτάνα σε παρακολουθώ καιρό και δεν περίμενα τόσο αρνητική αντιμετώπιση για το συγκεκριμένο θέμα.
  Όχι ότι αυτό χρειάζεται η αστυνομία αλλά έχει καταντήσει μια εταίρα που όλοι την βρίζουν.

  • Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν έβρισα την αστυνομία. Είπα τι θεωρώ λάθος και πρότεινα λύσεις για αυτό.

 8. Πάντως οι ενημερώσεις για κλειστούς δρόμους στο κέντρο και για το που και πότε έχει κίνηση είναι απλά απαραίτητες.
  Για όλα τα υπόλοιπα, καλό flaming

 9. Τιτάνα,
  @asfaleia is now following you on Twitter!

  Χαχαχα

 10. Ελατε τωρα ρε σεις, την αστυνομια το τουιτερ τη μάρανε?Ας βγουν εξω, να κανουν σωστη δουλεια και θα τους παραδεχτει και ο κοσμος. Να το βρασω αν θα μου ποσταρει οτι απετρεψε τη ληστεια στο ψιλικατζιδικο την ωρα που δεν προκειται για κανενα λογο να γραψει πως ψεκασε με χημικά το διαδηλωτη. Και σε τελική ανάλυση ο σκοπος υπαρξης της δεν ειναι να φαινεται cool μεσω social networks ουτε και της ζητησε κανεις να φαινεται ετσι. Αυτο που ζηταμε ειναι να κανουν ο,τι χρειάζεται για την ασφαλεια μας κ αυτο με ανθρώπινο πρόσωπο. Και αυτα δεν διασφαλίζονται απο το τουιτερ και το φεησμπουκ.και πολλη σημασια τους δωσαμε δλδ.

 11. Προσωπικά δεν το βρίσκω κακή ιδέα. Αρκεί να μην μείνει η ΕΛΑΣ σε δευτερεύοντα πράγματα όπως το twitter αλλά να προχωρήσει και σε πιο ουσιαστικές αλλαγές.

 12. Για μένα καλή και ενδιαφέρουσα κίνηση, αλλά δυστυχώς σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομία…

  Χρειάζονται επειγόντως:

  1. Καλύτερη εκπαίδευση τόσο στην συμπεριφορά όσο (κυριότερα) και επιχειρησιακά.
  2. Κόψιμο στις παράλογες μεταθέσεις σε “ασφάλειες” υψηλών προσώπων, να πηγαίνουν ΟΛΟΙ σαν υπηρεσία και όχι μόνο το βύσμα.
  3. Καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού. Πιο πολλές περιπολίες για τους νέους και δουλειά γραφείου [διαβατήρια – ταυτότητες] για τους μεγαλύτερους. Στην σημερινή κοινωνία η σύνταξη στα 50 είναι αδιανόητη, ας τους έχουν στην εκπαίδευση 4 χρόνια [όλους], και ας δουλεύουν και λίγα χρόνια παραπάνω στα γραφεία.
  4. Κομμένα τα επιδόματα για τις ανύπαντρες κόρες τους [αν είναι δυνατόν]
  5. Κομμένη η επίβλεψη της αστυνομίας στα γήπεδα. Είναι αδύνατον ο αστυνομικός να φυλάει τους χούλιγκαν και 2 ΠΑΕ και να μην ασχολείται με τα σπίτια μας.

  Η λίστα μπορεί να μακρύνει και άλλο, ελπίζω να μην μείνουν μόνο στα twits η κοινωνία έχει ανάγκη από μια σοβαρή αστυνομία.

 13. Kensai

  Έχεις και εσύ τα δίκια σου φίλε μου.. Και για να σταματήσει ο κόσμος να γενικεύει (μαζί και εγώ), θα πρέπει να δούμε μια καλή κίνηση από αυτούς real και όχι από το twitter.

  Το ότι ψέκασαν έναν άνθρωπο που του χρωστάμε πολλά δεν είναι γενίκευση είναι πραγματικότητα. Αλλά κάτι τέτοιο δύσκολα το λες στο twitter..

  Και οφείλω να σε πληροφορήσω πως έχω συγγενείς που είναι στην ΕΛΛ.ΑΣ και είναι αυτό που λέμε καλή αστυνομική. Αλλά από τους ίδιους ακούω κάθε μέρα επεισόδια με άλλους αστυνομικούς ( φανατικούς ).

  Και έτσι δεν μπορώ παρά να γενικεύω γιατί το κακό είναι γενικό και κοντά στο ξέρω καίγεται και το χλωρό όπως έλεγε η γιαγιά μου..

  φιλικά

  • Μόνο που δεν συζητάμε τις πρακτικές της αστυνομίας στους δρόμους.. το θέμα είναι άλλο :)

 14. Εγώ που έκραξα, γιατί το έκανα, είναι επειδή ακριβώς, δεν θέλω την αστυνομία στο twitter, την θέλω στον δρόμο, να κάνει σωστά την δουλειά της, να μιλάει στους πολίτες ανθρώπινα (έχουν καβαλίσει το καλάμι που λέγετε νόμος και γ…ε κ δέρνουν – αυτούς που τους πληρώνουν-) κ.ο.κ.

  Και το LAPD να έβλεπα που λέει ο φίλος πιο πάνω, πάλι θα το έκραζα, απλά δεν μου αρέσει αυτή η κίνηση δεν ξέρω, ίσως είμαι εγώ κολλημένος με το συγκεκριμένω σώμα, γιατί σίγουρα δεν είμαι κολλημένος με τις νέες τεχνολογίες. anyway, δικαιωμά τους είναι και εμένα δικαιωμά μου είναι να κράζω ότι δεν μου αρέσει για τους δικούς μου λόγους. Εγώ δεν θέλω να τους κάνω follow πάντως.

  • Με το κράξιμο δεν βγαίνει κάτι και όπως είπα και πριν οι πρακτικές που χρησιμοποιούν είναι εκτός θέματος

  • Cheez,

   περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δε σ’αρέσει το σέβομαι. Αλλά επειδή το θεωρείς χαζό ή αχρείαστο δε σημαίνει πως είναι. Προσωπικά βρίσκω εκπληκτικά τα real-time updates για συγκεντρώσεις ή κινητοποιήσεις στους δρόμους. Είναι εξαιρετική υπηρεσία.

   Τέσπα, ας της δώσουμε χρόνο να δούμε τι μπορεί να κάνει. Τώρα ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα απλό pager (buzzer) με αναφορές της αστυνομίας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons