Αστροφωτογραφίσεις με τη Nikon D810A

by Nikos Kaimakamis • On 10-02-2015 • AT 1:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Nikon-D810A

Η Nikon D810A είναι μια DSLR που δεν θυμίζει καμία άλλη, αφού πρόκειται για την πρώτη full frame κάμερα που είναι ικανή να υποστηρίξει ακόμα και αστροφωτογραφίσεις.

Η Nikon D810A είναι ένα μοντέλο με ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το μοντέλο D810 με φακό 36 Megapixel, η οποία απευθύνεται σε εκείνους που κοιτούν διαρκώς το διάστημα και θέλουν να απεικονίσουν τα ουράνια σώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Nikon τονίζει ότι η D810A δεν ενδείκνυται για άλλου τύπου φωτογραφίσεις, επομένως δεν είναι ένα μοντέλο που θα βγάλει ικανοποιητικές φωτογραφίες σε άλλες συνθήκες.

Η έμφαση στη Nikon D810A έχει δοθεί στην ικανότητα να απεικονίζονται τα νεφελώματα και οι αστερισμοί, λόγω του H-alpha spectrum, με ISO από 200 έως 12.800 που βοηθά τη λήψη φωτογραφιών με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου και ταχύτητες κλείστρου, από τα 4 έως τα 900 δευτερόλεπτα.

Μαζί με αυτό υπάρχει και η διαμόρφωση Astro noise reduction, για ακόμα καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα. Στο εσωτερικό της έχει τον επεξεργαστή Expeed 4. Η Nikon D810A έχει προγραμματιστεί να κάνει την εμπορική της εμφάνιση τον Μάιο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή της την τοποθετούν στην κατηγορία των 3.000 ευρώ περίπου για το σώμα της, χωρίς φακό, ακολουθώντας την λογική που έχει και η D810 από την οποία προέρχεται.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons