Ασφαλέστερα μηνύματα με κρυπτογράφηση από το WhatsApp

by Nikos Kaimakamis • On 19-11-2014 • AT 3:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

 

whatsapp

Το μεγάλο βήμα προς την ασφάλεια των επικοινωνιών κάνει η WhatsApp με την εισαγωγή της κρυπτογράφησης για τους 600 εκατομμύρια χρήστες του. 

Η WhatsApp, σύμφωνα με το Tom’s Hardware, έχει έρθει σε επαφή με την One Whisper Systems, τους δημιουργούς πολύ γνωστών εφαρμογών ασφάλειας όπως είναι οι TextSecure, RedPhone και Signal, με χρήση του πρωτοκόλλου Axolotl, το οποίο αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση των δύο μερών της επικοινωνίας.

To WhatsApp ανήκει πλέον στο Facebook και επέλεξε έναν φιλικό προς τον χρήστη τρόπο κρυπτογράφησης προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην αμφίδρομη επικοινωνία, αλλά και να μην υπάρχουν συμβιβασμοί στο επίπεδο ασφαλείας. Το πρωτόκολλο ασφαλείας που χρησιμοποιείται είναι κατάλληλο για την ασύγχρονη επικοινωνία, στοιχείο που χαρακτηρίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων στο WhatsApp.

Σε αυτή τη φάση, η κρυπτογραφημένη επικοινωνία του WhatsApp αφορά στους Android χρήστες της υπηρεσίας, οι οποίοι και αποτελούν, σύμφωνα με το Ars Technica και την πλειοψηφία, ενώ δεν ισχύει για μηνύματα που περιέχουν φωτογραφίες και βίντεο, ούτε όμως και για τα μαζικά μηνύματα. Στο μέλλον, εκτιμάται ότι η χρήση της κρυπτογράφησης από το WhatsApp θα επεκταθεί σε όλες τις περιπτώσεις επικοινωνίας. Η κίνηση της WhatsApp, έχει καταστήσει την υπηρεσία, έναν από τους πιο ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας στο Διαδίκτυο σήμερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons