Ασφάλεια στο Internet of Things από την BlackBerry

by Nikos Kaimakamis • On 22-04-2015 • AT 4:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

blackberry hq

Η BlackBerry είναι γνωστή για την ασφάλεια που προσφέρει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και τώρα θέλει να κάνει το ίδιο στο ανερχόμενο πεδίο του Internet of Things. 

H BlackBerry εφαρμόζει ισχυρές δυνατότητες κρυπτογράφησης στη διακίνηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσω της υποδομής της, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να κάνει ακόμα πιο ασφαλή την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων συσκευών που ανήκουν στο πεδίο του Internet of Things, δηλαδή στις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι μόνιμα συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο και μεταξύ τους.

Η BlackBerry, όπως μας ενημερώνει το Reuters, θα προσφέρει μία νέα υπηρεσία πιστοποίησης ασφαλείας για το Internet of Things, ενώ παράλληλα θα προσφέρει τις δυνατότητες και την τεχνολογία ελλειπτικής κρυπτογράφησης που εφαρμόζει σε όλες τις συσκευές που ανήκουν σε αυτό το πεδίο.

Ήδη η BlackBerry έχει έρθει σε συμφωνία με μία βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει έξυπνους θερμοστάτες, που θέλει να εγκαταστήσει περίπου 104 εκατομμύρια συσκευές στο Ηνωμένο Βασίλειο για την διαχείριση της ενέργειας. Παράλληλα, η BlackBerry εγκαινίασε την λειτουργία του Center for High Assurance Computing Excellence ή αλλιώς CHACE, το οποίο θέλει να κάνει ακόμα πιο ασφαλές το computing. Όλα δείχνουν ότι η BlackBerry δίνει έμφαση στην παροχή πιστοποιητικών και τεχνογνωσίας στο θέμα του Internet of Things και του computing γενικότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons