Αρχαίοι χώροι ζωντανεύουν ξανά από τη Lithodomos VR

by Nikos Kaimakamis • On 03-02-2017 • AT 2:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H Lithodomos VR είναι ένα startup από την Αυστραλία που αναδημιουργεί σε περιβάλλον virtual reality αρχαία μνημεία. 

Η Lithodomos VR έχει σκοπό να αντλήσει το ποσό των 679.000 δολαρίων σε χρηματοδότηση, προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή έτσι ώστε να μπορεί να αναπαραστήσει με ακρίβεια αρχαίους χώρους και μνημεία. Ήδη η Lithodomos VR ασχολείται με την αναπαράσταση της αρχαίας πόλης της Ιερουσαλήμ, όπως ήταν περίπου 2000 χρόνια πριν. Οι εφαρμογές της Lithodomos VR μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για τον τουρισμό, καθώς και ψυχαγωγικούς.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι δημιουργεί περιεχόμενο για εγκαταστάσεις σε μουσεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενώ θα δημιουργήσει και μία μικρή ταινία στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου. Παράλληλα, έχει ήδη διαθέσει δωρεάν στο Google Play την εφαρμογή Ancient World in VR για τα κινητά με λειτουργικό σύστημα Android.

Σύμφωνα με το Digital Trends, η Lithodomos VR ασχολείται και με την ανακατασκευή της αρχαίας πόλης της Κόρντομπα, στην Ισπανία, ένα έργο το οποίο θεωρεί ότι είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα. Η χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας για την παρουσίαση του κόσμου της αρχαιότητας θεωρείται ότι είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα πεδία του μουσειακού τουρισμού.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons