Αρθρωτή συσκευή smartphone ετοιμάζει το Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 21-07-2017 • AT 10:41 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σύμφωνα με μία πατέντα που έχει καταθέσει, το Facebook φέρεται να ετοιμάζει μία αρθρωτή συσκευή που να λειτουργεί και ως smartphone. 

Μπορεί το Project Ara της Google, στο οποίο είχαν εμπλακεί η Motorola και η Lenovo να μην ευόδωσε, αλλά το Facebook επαναφέρει στο προσκήνιο μία παρόμοια ιδέα, η οποία αφορά σε μία ηλεκτρομαγνητική συσκευή με αρθρωτό σχεδιασμό, η οποία θα μπορεί να λειτουργεί και ως smartphone, σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στην κατάθεση της πρότασης ευρεσιτεχνίας του Facebook.

Στην πρόταση του Facebook περιλαμβάνεται μία πλακέτα που να μπορεί να δεχτεί πάνω της μικρόφωνο, ηχείο, οθόνη αφής και GPS. Ο κάτοχός του θα μπορεί να αλλάζει τα επιμέρους μέρη της συσκευής με εκείνα της αρεσκείας του, προκειμένου να διαμορφώνει τις λειτουργίες και τη διάταξη των μερών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια άτομα που ανήκαν στην ομάδα του Project Ara της Google, εργάζονται πλέον στο Facebook Building 8 Group που ασχολείται με την έρευνα και την εξέλιξη τεχνολογιών του μέλλοντος σε διάφορους τομείς. Δεν μπορεί κανείς να πει εάν η ιδέα της αρθρωτής συσκευής θα επανέλθει από το Facebook, αλλά είναι παρήγορο το γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί ακόμα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons