Θέατρο στην Αθήνα

by Stefanos Kofopoulos • On 23-12-2005 • AT 6:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

actor

Διάβαζα στο Αθηνόραμα την ενότητα Θέατρο και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από τον αριθμό των παραστάσεων που παίζουν στην Αθήνα αυτή την περίοδο. Το Αθηνόραμα γράφει:

Εκατόν τριάντα μία (!) παραστάσεις παίζονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη, ξεφυλλίστε τις σελίδες του οδηγού του αθηνοράματος που κυκλοφορεί για του λόγου το αληθές αλλά και για να αποφασίσετε ποια/ποιες θα δείτε τις μέρες των γιορτών. Και έτσι, ενώ η χρονιά τελειώνει, η θεατρική σεζόν φτάνει στην κορύφωσή της. […]”

131 παραστάσεις είναι νούμερο μαγικό. IMHO δείχνει ένα πολιτισμικό οργασμό, μια προσπάθεια, μια αναζήτηση και φυσικά αρκετές μέτριες παραστάσεις αν και το Αθηνόραμα έχει άλλη γνώμη:

“Κάτι που έχουμε ήδη διαπιστώσει είναι πως πάμε καλά τελευταία. Τέρμα οι προχειρότητες και οι ερασιτεχνισμοί: είναι πλέον αισθητή η συνολική βελτίωση του επιπέδου -παραγωγής, σκηνοθεσίας, ερμηνειών- των αθηναϊκών παραστάσεων τόσο στο εμπορικό όσο και στο μη εμπορικό θέατρο. Παρά την κρατική ολιγωρία, οι θίασοι έχουν αναλάβει μόνοι τους την «επιχείρηση διάσωσής» τους και στήνουν… θαυματάκια. […]”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons