Το DARPA κατασκευάζει το γρηγορότερο super computer του κόσμου

by Stefanos Kofopoulos • On 13-10-2010 • AT 11:30 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το DARPA κατασκευάζει το γρηγορότερο super computer του κόσμου

Το DARPA είναι η αιτία που γεννήθηκε το internet, είναι το Defense Advanced Research Projects Agency της Αμερικής και ένα από τα project που τρέχει είναι η δημιουργία του ταχύτερου υπολογιστή στον κόσμο. Όσο μακρυά και αν σκέφτεστε το μυαλό σας δεν πάει σε αυτό που θέλει να κατασκευάσει το DARPA και ονομάζει Omnipresent High Performance Computing (OHPC), μηχάνημα ικανό για 1.000.000.000.000.000.000 πράξεις το δευτερόλεπτο ή κάτι παραπάνω από επιδόσεις που μέχρι σήμερα μετρούσαμε σε petaflops. Οι σκοποί του DARPA παραμένουν γενικόλογοι και φυσικά εξηγούνται με προτάσεις του “meet the relentlessly increasing demands for greater performance, higher energy efficiency, ease of programmability, system dependability and security” και σίγουρα θα περιέχουν προσομοιώσεις για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής. Μια χαρά όλα αυτά αρκεί ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει εξελίξεις τόσο θετικές όσο η δημιουργία του internet.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιστευω δεν ειναι μακρια η μερα που αυτο το super-computer της DARPA θα ειναι πιο αργο απο κατι που χωραει στην τσεπη σου. Ναι σκεφτομαι κβαντικο υπολογιστη.

  2. Ηλεκτρονικός πόλεμος, το DARPA είναι πολεμικός οργανισμός σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο. Όχι, δε το κάνουν για το κοινό καλό, το κάνουν για επιχειρησιακές ανάγκες. Θα βοηθήσει την κοινωνία γενικότερα; Νομίζω ναι, όσο πέφτουν λεφτά τόσο καλύτερους υπολογιστές θα έχουμε. Τώρα για τους κβαντικούς υπολογιστές, θέλει χρόνο ακόμα…

    • Πόλεμος όχι, τεχνολογία για την πολεμική μηχανή ίσως. Ό,τι και να είναι το DARPA σημασία έχει ότι μας έφερε το internet.

  3. the early stages of skynet ?

    Terminator ?

    • Θα μπορούσε να είναι και τα πρώτα βήματα για ένα σημαντικό simulation για τον καιρό και πως αλλάζει, πόσο πολύ θα ανέβει η στάθμη του νερού, επεξεργασία αποτελεσμάτων πυρηνικών δοκιμών ώστε να σταματήσουν τα κάνουν τον πλανήτη σουρωτήρι και διάφορα άλλα τέτοια.

Top

Show Buttons
Hide Buttons