Είσαι Prosumer?

by Stefanos Kofopoulos • On 18-06-2007 • AT 4:40 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

prosumer

Ένα βίντεο που εξηγεί την έννοια του Prosumer [producer και consumer], δηλαδή παραγωγός και καταναλωτής με λίγο από θεωρία συνωμοσίας και προβλέψεις για το μέλλον. Αξίζει να το δείτε γιατί αν και τραβηγμένη από τα μαλλιά η αλήθεια για την ύπαρξη του prosumer οδηγεί αργά αλλα σταθερά τον κόσμο σε μονοπάτια που δεν έχουν συναντήσει ακόμα γιατί μέρος του ελέγχου είναι στα χέρια του καταναλωτή.

Το μοντέλο της χαρούμενα μονόδρομης παθητικής κατανάλωσης πληροφορίας ξεφτίζει και την θέση του παίρνει ο φίλος και κολλητός της διπλανής πόρτας με το δικό του blog, το δικό του κινητό με κάμερα, το δικό του υπολογιστή κλπ. Στο παιχνίδι έχει ήδη μπει και το corporate america αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τα νήματα είναι μοιρασμένα μεταξύ εταιρειών και καταναλωτών. Τα επόμενα 5.13 λεπτά αξίζουν την προσοχή σας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απότι γνωρίζω η έννοια PROSUMER βγαίνει από τις λέξεις PROfessional και conSUMER, και αναφέρεται δηλαδή σε προιόντα, πχ μια ψηφιακή φωτ. μηχανή η οποία βρίσκετε σε ένα επιπεδο αναμεσα σε ερασιτεχνικο και επαγγελματικο. Ειναι παλίος όρος και πάντοτε είχε αυτήν την σημασία.

  2. @petskos: Μαζί σου. Δες τι λέει και η Wikipedia “Prosumer is a portmanteau formed by contracting either the word producer or professional with the word consumer. The term has taken on multiple conflicting meanings: the business sector sees the prosumer (professional–consumer) as a market segment, whereas economists see the prosumer (producer–consumer) as having greater independence from the mainstream economy.”

  3. My bad! Τσέκαρα και έγω την wikipedia μετα και είδα οτι όντως έχει και άλλη σημασία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons