Είμαι πριγκίπισσα, εσύ;

by Stefanos Kofopoulos • On 29-07-2007 • AT 3:18 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

arabian princess costume

Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω τον Αραβικό πολιτισμό αλλά τολμώ να έχω γνώμη για τις θρησκευτικές ακρότητες και γελοία περισταστικά. Κάτι τέτοιο συνέβει όταν μερικές πριγκίπισσες που είχαν πάει για ψώνια στο Μιλάνο μπήκαν στο αεροπλάνο της επιστροφής για Qatar. Εκεί όμως στην business class θέση που είχαν ανακάλυψαν ότι έπρεπε να καθίσουν δίπλα σε άνδρες με τους οποίους δεν είχαν κάμια συγγενική σχέση και ως εκ τούτο να ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό για περίπου 2.5 ώρες και ενώ το αερολάνο είχε αρχίσει να μετακινείται στον διάδρομο. Ο πιλότος πήρε τελικά την απόφαση να ζητήσει την απομάκρυνση από την καμπίνα επιβατών των πριγκιπισσών που είχαν πρόβλημα, έτσι ώστε η πτήση να αναχωρήσει.

Καταλαβαίνω πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που μεγάλωσε κάποιος και πως μερικά απλά πράγματα θεωρούνται αδιανόητα για κάποιους άλλους. Αυτό που μου την δίνει όμως είναι τα ψώνια στον δυτικό κόσμο που έχει μια πόλη με όνομα Μιλάνο και οι τραγικά παράλογες απαιτήσεις των συγκεκριμένων επιβατών.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nα πανε να αγορασουν δικο τους αεροπλανο. Σιγα μην τις μαμησουν κιολας :P

 2. Να κάτσουν δίπλα σε άντρα δεν μπορούσαν, να αγοράσουν κιλοτάκια DNG μπορούσαν όμως.

 3. Τι υποκρισία! Δηλαδή στη καφετέρια που έκατσαν να πιούν espresso στο Μιλάνο, δεν είχαν άλλους άντρες δίπλα τους; Αλλά μάλλον στο αεροπλάνο θα είδαν κανένα γνωστό και δε θα ήθελαν να τις κακοχαρακτηρίσουν! Αυτό δεν είναι “βασιλική” συμπεριφορά, περισσότερο “χωριάτικη” είναι…

 4. @Antonis Politakis: Αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Από την μια ο δυτικός πολιτισμός για ψώνια και από την άλλη οι μουσουλμανικές επιταγές.

 5. παιδιά όχι ότι τις δικαιολογώ, αλλά δεν ήταν θέμα καταγωγής. Απαγορεύται να πλησιάζουν άντρα μη συγγενικής καταγωγής ή σύζυγο τόσο κοντά και μάλιστα “άπιστο”. και μη μου πει κανείς ότι είχαν το χώρο που χρειάζονταν. σε αεροπλάνο ήταν. ούτε ότι δεν πειράζει. Αν δείτε τι παθαίνουν οι γυναίκες για τις οποίες υπάρχει υποψία απλά και όχι γεγονότα ότι ειδαν άλλον άντρα, θα καταλάβετε. Οι γυναίκες στον αραβικό κόσμο είναι αντικείμενα, όχι άνθρωποι. Αυτή είναι η πιο μεγάλη υποκρισία κατά τη γνώμη μου. Τώρα τι ρούχα ή εσώρουχα αγόρασαν είναι άσχετο. Ούτως ή άλλως μόνον να υποθέσουμε μπορούμε.

 6. Πρωτίστως θα συμφωνήσω με τον Giannis.
  Επιπρόσθετα θα πω, μη γίνεστε υπερβολικοί και κρίνετε έναν ολόκληρο λαό και μία από τις μεγαλύτερες θρησκείες στο κόσμο.
  Καλώς ή κακώς θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη οι υπεύθυνοι της αεροπορικής και να φροντίσουν να τις βάλουν σε θέσεις μόνες τους.
  Όπως δείχνουν σεβασμό στους Σιχ και κουβαλάνε το μαχαίρι τους (γιατί η αφαίρεση του, αντιστοιχεί με ευνουχισμό), όπως σέβονται τους εβραίους και φοράνε αυτά τα καπελάκια τα περίεργα που δεν ξέρω πως λέγονται, όπως επιτρέπουν στους Χριστιανούς και κουβαλάνε τις Παναγίες και τους Χριστούς μέσα στις τσάντες τους ή στο λαιμό τους.

  Ανεξιθρησκεία γαρ! :-)

  Επιπλέον επειδή είναι πιστοί μουσουλμάνοι δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν μόνο με κελεμπίες. Μην μπερδεύετε τη θρησκεία, με τη μόδα και το πολιτισμό! Με την ίδια λογική θα έπρεπε όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να ντύνονται, οι άντρες με παντελόνι και καπέλο και να αφήνουν μουστάκι και οι γυναίκες … καλύτερα ξεχάστε τα brazilian bikinis! :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons