Η Apple κερδίζει την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Xiaomi

by George Polyzos • On 07-12-2017 • AT 1:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

Η αμερικανική Apple δικαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της κινεζικής Xiaomi, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού ονόματος Mi Pad.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2014 όταν η Xiaomi κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος Mi Pad εντός των ορίων της ΕΕ. Η Apple αντέδρασε θεωρώντας ότι οι αγγλόφωνοι καταναλωτές θα «διάβαζαν» το Mi Pad σαν my pad (το pad μου ή η ταμπλέτα μου, σε ελεύθερη μετάφραση), ενώ επιπλέον το συγκεκριμένο εμπορικό όνομα ηχεί παρόμοια με το δικό της iPad.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού εξέτασε την υπόθεση, κατέληξε στην απόφαση να δικαιώσει την Apple και συνεπώς να μην επιτρέψει στην Xiaomi να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εμπορικό όνομα στις ταμπλέτες της.

«Η ανομοιογένεια μεταξύ των επίμαχων σημείων, η οποία απορρέει από την παρουσία του συμπληρωματικού γράμματος «m» στην αρχή του «Mi Pad», δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τον υψηλό βαθμό οπτικής και φωνητικής ομοιότητας μεταξύ των δύο σημείων» αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε το Γενικό Δικαστήριο.

Η Xiaomi έχει το δικαίωμα να υποβάλλει έφεση ενώπιον της υψηλότερης δικαστικής βαθμίδας της ΕΕ, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons