Ολλανδικό δικαστήριο αποφασίζει υπέρ της Apple, η Samsung πρέπει να πληρώσει

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2012 • AT 11:30 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Mobile

Ολλανδικό δικαστήριο αποφασίζει υπέρ της Apple, η Samsung πρέπει να πληρώσει

Η μάχη μεταξύ Apple και Samsung συνεχίζεται σε όλο τον πλανήτη. Αυτή την φορά το Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Samsung καταπατά μία από τις πατέντες της Apple και κάλεσε την Κορεατική εταιρεία να κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς ώστε να πληρώσει την Apple.

Η πατέντα της Apple αφορά τον τρόπο που ο χρήστης χρησιμοποιεί στην οθόνη αφής την εφαρμογή για να δει φωτογραφίες. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung καταπατά την πατέντα της Apple και ζήτησε από την εταιρεία να υπολογίσει τα κέρδη από τις πωλήσεις των Samsung Galaxy και tablets που καταπατούν την πατέντα της Apple μέχρι τις 27 Ιουνίου 2011. Από τα κέρδη αυτά το δικαστήριο θα αποφασίσει πόσα χρήματα θα πληρωθεί η Apple εκτός και αν η Samsung συνεχίζει να καταπατά την πατέντα. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστεί να πληρώνει 100.000 ευρώ για κάθε μία ημέρα που περνάει.

Τα Samsung κινητά και tablets που καταπατούν την πατέντα της Apple χρησιμοποιούν Android 2.2.1 και νεότερο αλλά δεν έχουν αναβαθμιστεί με το νέο software που αλλάζει το image gallery app και λύνει το πρόβλημα. Για τα Samsung Galaxy smartphones και tablets που δεν έχουν αναβαθμιστεί η Apple κέρδισε απαγόρευση πωλήσεων στην Ολλανδία.

Υπομονή μέχρι την επόμενη δίκη μεταξύ Apple και Samsung. Η ιστορία αυτή θα τραβήξει πολύ, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Samsung ότι δεν έχει διάθεση να συμβιβαστεί με την Apple.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέμα είναι οτι στο android 2.2.1 η μορφή της γκαλερί είναι ίδια με πολλά αλλά android smart phones. Για παράδειγμα μέχρι σε 4.1.2 η γκαλερί ηταν ίδια και στο pure android. Οι αλλες συσκευές δεν θα πληρώσουν;;

    • Έχει αλλάξει λίγο το apps από την Samsung και δεν έχουν πρόβλημα. Το θέμα είναι πόσοι έχουν πάρει το update

Top

Show Buttons
Hide Buttons