Η Apple αγόρασε την WiFiSlam, smartphone χάρτες για κτήρια και mall

by Stefanos Kofopoulos • On 25-03-2013 • AT 3:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple αγόρασε την WiFiSlam, smartphone χάρτες για κτήρια και malls

Η Apple επιμένει και πρόκειται να αναβαθμίσει το Apple maps. Η εξαγορά της εταιρείας WiFiSlam δείχνει ακριβώς αυτό. Ίσως και κάτι παραπάνω αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον. Προς το παρόν οι χάρτες και οι υπηρεσίες εντοπισμού στο εσωτερικό κτηρίων είναι hot.

Η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με το indoors location services. Πρώτη η Nokia και αργότερα το Google, έχουν παρουσιάσει λύσεις που εντοπίζουν smartphones και άλλες συσκευές στο εσωτερικό κτηρίων. Εκεί που το σήμα του GPS είναι πρακτικά άχρηστο. Αφού ο δορυφόρος δεν μπορεί να εντοπίσει το στίγμα μέσα στο κτήριο.

Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται οι θέσεις γνωστών WiFi hotspots από τεράστιες βάσεις δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτή την τεχνολογία και επιπλέον “μαγικά” η WiFiSlam μπορεί να εντοπίζει smartphone και άλλες συσκευές με ακρίβεια 2.5 μέτρων σε κλειστούς χώρους.

ΔΕΣ: Την λύση του Google για χάρτες κτηρίων

Αν τελικά η Apple χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να κατασκευάσει χάρτες για κτήρια, εμπορικά πάρκα και malls θα σημαίνει το εξής. Κάθε iPhone και iPad θα μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια 2.5 μέτρων που βρίσκεται κάθε κατάστημα, σε ποιον όροφο, προς ποια κατεύθυνση κλπ. Εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό ως επιπλέον layer στο Apple maps αλλά και για τους διαφημιστές.

Μπορεί βέβαια η Apple να χρησιμοποιήσει αρχικά την τεχνολογία για χάρτες στο iPhone και iPad αλλά αργότερα να σκεφτεί κάτι άλλο. Για παράδειγμα ένα μικρό social network layer για κλειστούς χώρους. Η Apple πλήρωσε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την WiFiSlam.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons