Η Apple προσλαμβάνει τον Ben Shaffer από την ομάδα του Nike Fuel Band για το iWatch

by Stefanos Kofopoulos • On 30-09-2013 • AT 4:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple προσλαμβάνει τον Ben Shaffer από την ομάδα του Nike Fuel Band για το iWatch

Η ομάδα wearable μεγαλώνει στην Apple με την πρόσληψη του Ben Shaffer από την Nike και το πολύ γνωστό πλέον Nike Fuel Band και Nike Flyknit. Το όνειρο για το Apple ρολόι, iWatch, είναι πιο αληθινό από ποτέ.

Ο Ben Shaffer δεν είναι το πρώτο άτομο που έχει προσλάβει η Apple από την Nike. Πριν μερικούς μήνες ο Jay Blahnik έγινε μέλος της ομάδας του Cupertino που ασχολείται με τεχνολογία και gadgets που ανήκουν στην κατηγορία των wearables. Αν το πρώτο gadget είναι το iWatch σε μορφή ρολογιού ή κάτι παρόμοιο θα το μάθουμε σχετικά σύντομα.

M7 chip και iOS 7 δειχνουν τον δρομο για gadgets τυπου iWatch στο Ben Shaffer και Jay Blahnik

Προς το παρόν η πρόσληψη του Ben Shaffer έχει ιδιαίτερη σημασία για την Apple αφού πρόκειται για ένα από τα άτομα κλειδιά πίσω από καινοτόμα προϊόντα όπως το Nike Fuel Band και Nike Flyknit. Η Nike προς το παρόν διατηρεί στενή σχέση με την Apple. Είναι η πρώτη εταιρεία που ενσωμάτωσε τεχνολογία στο iPhone και iOS με την μορφή του Nike+ αλλά και η εταιρεία που η Apple χρησιμοποίησε ως παράδειγμα στην παρουσίαση του iPhone 5S με τον νέο συνεπεξεργαστή M7. Ο CEO της Apple Tim Cook είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nike και χρησιμοποιεί το Nike Fuel Band από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε.

Η Apple προσλαμβάνει τον Ben Shaffer από την ομάδα του Nike Fuel Band για το iWatch

Η προσθήκη του Ben Shaffer στην ομάδα της Apple που σύμφωνα με τις ενδείξεις ασχολείται με την νέα γενιά wearable technology όπως για παράδειγμα το υποτιθέμενο ρολόι iWatch, έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ομάδας που ηγείται ο Bob Mansfield και μέλη της είναι πλέον ο Ben Shaffer και ο Jay Blahnik.

M7 chip και iOS 7 δειχνουν τον δρομο για gadgets τυπου iWatch στο Ben Shaffer και Jay Blahnik

Η Apple έχει ήδη παρουσιάσει μέρος της στρατηγικής. Το νέο M7 chip στο iPhone 5S έχει μία και μόνο δουλειά, να παρακολουθεί τις κινήσεις του iPhone 5S. Μία δουλειά λιγότερη για τον Apple A7 επεξεργαστή του iPhone 5S, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας για το iPhone 5S και κλεφτή ματιά στο μέλλον για όλους.

Το M7 chip μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, ίσως βελτιωμένο, σε ένα μικρότερο gadget όπου η διάρκεια της μπαταρίας αποτελεί κρίσιμο χαρακτηριστικό όσο και η παρακολούθηση της κίνησης της συσκευής. Η Apple έδειξε ότι μπορεί να κατασκευάσει το hardware (M7 chip), το software (iOS 7) και τώρα αναζητά την λύση για να βρει την κατάλληλη μορφή και διαδικασίας κατασκευής του νέου gadget, προσλαμβάνοντας άτομα όπως ο Ben Shaffer και ο Jay Blahnik. Όλα αυτά, software και hardware, υπό την επίβλεψη του Jony Ive.

Ο σχεδιασμός ενός νέου προϊόντος αλλά και ο σχεδιασμός της διαδικασία κατασκευής του προϊόντος είναι δύο παράλληλες και εξίσου σημαντικές διαδικασίες για την Apple. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια του Jony Ive σε ένα παλιό video. Το ενδιαφέρον κομμάτι ξεκινάει από το 2:10 και αφορά την διαδικασία κατασκευής του iMac. “The design of this in many ways wasn’t the design of the physical thing, it was figuring out process”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons