Η Apple θέλει να «ξεφορτωθεί» τα chips της Qualcomm από τον επόμενο χρόνο

by George Polyzos • On 31-10-2017 • AT 3:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple η οποία έχει εμπλακεί σε έναν «πόλεμο ευρεσιτεχνιών» με την Qualcomm φέρεται να σχεδιάζει τα iPhone και iPad της επόμενης χρονιάς χωρίς τις τεχνολογικές λύσεις της δεύτερης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τις επιλογές της Apple. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η αμερικανική εταιρεία εξετάζει τις λύσεις modem chips της MediaTek ενώ δεν αποκλείεται οι πηγές πληροφόρησης της WSJ να προέρχονται από αυτήν.

Τον τελευταίο χρόνο Apple και Qualcomm έχουν εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες για τη χρήση ευρεσιτεχνιών αλλά και τις πληρωμές για τη χρήση τους. Η Apple κατέθεσε αγωγή ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων υποστηρίζοντας ότι η Qualcomm υπερχρεώνει τις άδειες χρήσης των τεχνολογιών της. Ουσιαστικά, η Apple θεωρεί ότι πρέπει να πληρώνει λιγότερα όταν χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Qualcomm στις συσκευές της.

Από την πλευρά της η Qualcomm κατέθεσε μήνυση στην Apple για παράβαση των όρων χρήσης ευρεσιτεχνιών και ζητάει να επιβληθούν περιορισμοί στις πωλήσεις συσκευών iPhone. Το επιχείρημα της Qualcomm είναι ότι κανένα smartphone δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει χωρίς τη χρήση των δικών της τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του iPhone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν η Apple σχεδιάζει η ίδια τους κύριους επεξεργαστές των συσκευών της ωστόσο στηρίζεται σε άλλους κατασκευαστές για την προμήθεια κυκλωμάτων δικτύωσης. Μάλιστα, από το 2011 και το iPhone 4S, η εταιρεία έχει σαν κύριο προμηθευτή modem την Qualcomm, ενώ από το 2015 μέρος των αναγκών της καλύπτεται και από την Intel.

Η συγκεκριμένη αγορά προφανώς είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα με το 59% της παγκόσμιας αγοράς modems να προέρχεται από την Qualcomm και ένα 23% να προέρχεται από την κινεζική MediaTek, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNET.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons