Οι πωλήσεις iPhone, iPad, Mac έφτασαν τα Windows PC

by Stefanos Kofopoulos • On 14-01-2014 • AT 6:17 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Οι πωλήσεις iPhone, iPad, Mac έφτασαν τα Windows PC

Ο κόσμος της τεχνολογίας αλλάζει και το 2013 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη με τις πωλήσεις των Windows PC να είναι μόλις 1.18 περισσότερες από τις πωλήσεις του iPhone, iPad και Mac μαζί.

Τα στοιχεία δεν αποτελούν προβλέψεις αλλά πραγματικότητα. Το 2013 με της χαμηλότερες πωλήσεις PC και τις αυξανόμενες πωλήσεις smartphones και tablets έχουν σχεδόν αντιστρέψει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες με την Microsoft στην κορυφή. Πλέον, η διαφορά μεταξύ του όγκου Windows PC και των προϊόντων Apple είναι σχεδόν μηδενική δημιουργώντας έτσι ένα νέο παράδειγμα στην καθημερινή χρήση των υπολογιστών. Γιατί μην ξεχνάμε ότι το smartphone και το tablet, το iPhone και το iPad, είναι υπολογιστές όπως και το PC.

Όπως αναφέρει ο Horace Dediu στην ανάλυση του, “Ultimately, it was the removal of the intermediary between buyer and beneficiary which dissolved Microsoft’s power over the purchase decision. It’s not just unlikely that this situation will be reversed, it’s impossible. Computing decision making has moved to the furthest edge where use has been for decades. The computer has become personal not just in the sense of how it’s used but in the sense of how it’s owned”.

Ίσως για αυτό και η στροφή της Apple στα νέα διαφημιστικά για το iPhone 5S τα Χριστούγεννα και στο πρόσφατο βίντεο για το iPad Air.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η είδηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική, με αποκλειστικό σκοπό το marketing της Apple. Πέρα από το ότι συσχετίζονται ανόμοια πράγματα τηλέφωνα με desktop και αβγά με πασχάλια. Δίκαιο θα ήταν να συγκριθεί mac OS με Pc, εκεί τα PC σκίζουν ως προς την αποδοχή. Να συγκρίνω το tablet της καφετέριας με το PC ή mac που είναι για να κάνω τη δουλειά μου όχι δεν το κάνω. Καθίστε να προγραμματίσετε Visual Studio και C# στο iphone παιδιά, ή να προγραμματίσετε παιχνίδι στο Unity αφού το φτιάξετε με Maya και zbrush. Στο ipad θα το κάνετε αυτό; Προφανώς αστειευόμαστε πλέον. Μέχρι και για δουλειές Office τα πράγματα είναι περιορισμένα από άποψη δυνατοτήτων σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδοχές desktop.

 2. Η μεγαλύτερη πατάτα που έχω ακούσει (δεν μιλάω φυσικά για το pestaola, αλλά για την “έρευνα” αυτή).

  Συγκρίνει Windows PC (PC!) με όόόόλα τα προϊόντα της Apple.. Οκ.. Μήπως τότε να βάζαμε στα προϊόντα της Microsoft και τις άδειες, tablets, Surfaces, mouses, keyboards, Windows Phones κτλ κτλ κτλ (χωρίς τέλος)…

  Μα τι συζητάμε τώρα?… :P

 3. A! ξέχασα… http://tnw.co/1j6RtGu

 4. Σημασια δεν εχει αν ειναι σωστη συγκριση!
  Σημασια εχει να ειναι πρωτη η Apple!
  Επισης νομιζω πως ολα τα μαγικα προιοντα της απλ ειναι περισσοτερα απο τις πωλησεις ολων των Mercedes AMG παγκοσμιως!!

 5. Όπως εύστοχα λέει και το 9to5mac:

  “It’s of course a somewhat artificial comparison, as Dediu is including iPhones while excluding Windows Phones and tablets, but given the very limited success of Windows mobile devices to date, correcting that wouldn’t change the patterns too much.”

 6. Τα ειπαν ολα οι παραπανω φιλοι.
  Κριμα Titana, κριμα….

  • Χάνεις την μεγάλη εικόνα. Δεν έχει σημασία το device αλλά που ξοδεύεις τον computing χρόνο σου. Όλα είναι υπολογιστές πλέον: desktop, laptops, netbooks, tablets, smartphones.

Top

Show Buttons
Hide Buttons