Apple vs Samsung, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Samsung φταίει

by Stefanos Kofopoulos • On 25-08-2012 • AT 1:24 am • 28 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Apple vs Samsung, το δικαστήριο αποφάσισε

Η δική Apple vs Samsung έφτασε στο τέλος και οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει την απόφαση τους. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι έχει αποφασίσει το δικαστήριο, αν η Apple κριθεί ένοχη, αν η Samsung κριθεί ένοχη ή και οι δύο εταιρείες κριθεί ότι έφτιαξαν και οι δύο. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για την απόφαση του δικαστηρίου. Η απόφαση είναι στα χέρια της δικαστή που ελέγχει τι έχει γραφτεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση Apple vs Samsung αναφέρει:

Η Samsung καταπάτησε την πατέντα 301 σημείο 19 της Apple για όλες τις συσκευές που αφορούν την υπόθεση (και είναι πάρα πολλές συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Tab και Galaxy S και S2).

Η Samsung καταπάτησε την πατέντα 915 σημείο 8.

Η Samsung καταπάτησε την πατέντα 163 σημείο 50.

Χωρίς πολλές λεπτομέρειες μέχρι τώρα το δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι η Samsung έχει καταπατήσει σχεδόν το σύνολο των πατεντών της Apple περίπου σε όλες τις συσκευές που η Apple ισχυρίστηκε ότι υπάρχει θέμα.

Η Samsung κρίθηκε ότι καταπάτησε σκόπιμα τις πατέντες της Apple για διάφορα προϊόντα.

Η Samsung θα πληρώσει στην Apple 1.051 δισεκατομμύρια δολάρια

Τώρα σειρά έχει η απόφαση για τις πατέντες που η Samsung κατηγορεί την Apple ότι καταπάτησε.

Μέχρι στιγμής η αποφάσεις είναι αρνητικές για 5 πατέντες.

Η Apple καλείται να πληρώσει την Samsung μηδέν δολάρια, απολύτως τίποτα. Καμία ζημιά.

Η διαδικασία της ανακοίνωσης της απόφασης ολοκληρώθηκε. Με λίγα λόγια η Apple κέρδισε πολλά αλλά όχι όσα ζητούσε, ώστε η σημερινή μέρα να γραφτεί στην ιστορία ως νίκη. Αντίθετα η Samsung βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χωρίς ένα δολάριο σε ζημιές από διαφυγόντα κέρδη. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung πρέπει να πληρώσει την Apple 1.051 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βρέθηκαν δύο σημεία που το δικαστήριο πρέπει να ξαναδεί. Το συνολικό κόστος για τις δύο πατέντες που αρχικά συμπεριλήφθηκαν στο ποσό του 1.051 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι 2.2 εκατομμύρια δολάρια. Το δικαστήριο ξεκαθαρίζει τώρα τα σημεία αυτά και αναφέρει ότι στις δύο αυτές περιπτώσεις χρειάζονται αλλαγές στην τελική απόφαση ώστε να φανεί ότι η Samsung δεν καταπάτησε πατέντες για τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν προϊόντα της.

Σημαντικό στοιχείο της δίκης αποτελεί το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Samsung αντέγραψε την Apple και καταπάτησε πατέντες ενώ γνώριζε τι έπραττε. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί πέρα από την καταβολή ζημιών. Δηλαδή αν και πότε η Apple και η Samsung θα ζητήσουν την απομάκρυνση προϊόντων από τα ράφια των καταστημάτων συμπεριλαμβανομένου του πολύ επιτυχημένου Samsung Galaxy S 2.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομίζω ότι το ποσό είναι 1.051, όχι 1.51. Παντού στον ξένο τύπο αναφέρεται το ποσό: $1,051,855,000.00.
  Και πάλι το ποσό είναι τεράστιο, αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.

 2. Εμείς σαν Καναλωτές, ΓΙΑΤΙ Πανυγυρίζουμε?

  • Εμείς πρέπει να κλαίμε.

  • @Λευτέρης θα πρέπει να χαρείς γιατί με αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά η Apple λέει στον ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός ακούει το εξής: δημιουργήστε το δικό σας design, κατασκευάστε διαφορετικά κινητά – όχι κλώνους του iPhone, βρείτε τρόπους να κάνετε το UX μοναδικό – όχι αντιγραφή του δικού μας.

   Πρακτικά αυτό σημαίνει περισσότερες επιλογές στην αγορά, περισσότερες δυνατότητες για τους καταναλωτές και καινοτομία για κατασκευαστές και καταναλωτές.

   • δεν ήταν το θέμα το UX γιατί πολλά πράγματα το IOS 5 τα δανείστηκε από το android όσον αφορά το UX(notifications widgets). Θα συμφωνήσω ότι με πρώτη ματιά το Galaxy s θυμίζει το 3G, 3GS αλλά η πατέντα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες πάνω στην οποία βασίστηκε η Apple πρέπει να παραδεχτούμε ότι ακούγεται κάπως γελοία.
    Όσον αφορά το Ipad και το Galaxy Tab o αγγλος δικαστής ακόμα και με τον τρόπο που την απέρριψε την υπόθεση (λέγοντας ότι το G Tab δεν είναι cool όσο το Ipad) μπορούσε να τα ξεχωρίσει και οι αμερικανοί δεν μπορούσαν….
    Όλοι γνωρίζουμε ότι η apple δεν έχει χασούρα ειδικά από το Gtab όπως απέδειξες Τιτάνα με το άρθρο σου. Το θέμα είναι απλά ότι έπρεπε να χτυπήσει τον πιο εμφανή ανταγωνιστή της. Όσον αφορά της κορέας το θέμα απαγορεύτηκαν επίσης και το Iphone 4 (όχι το 4s).

   • Η Samsung έκανε τζίρο περί τα 8 δισεκατομμύρια από την σειρά Galaxy με κύρια μηχανή παραγωγής χρημάτων το Galaxy S. Αν υπάρχουν πατέντες για αυτό που αναφέρεις τότε να είσαι σίγουρος ότι το Google θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον της Apple τώρα που ξεκίνησε τον πόλεμο μέσω της Motorola.

    Η Samsung είναι η μόνη εταιρεία που ουσιαστικά βγάζει λεφτά από το Android και αυτό ξεκίνησε μετά την αντιγραφή του iPhone 3G σε εμφάνιση και UX και μετά. Μέχρι τότε ήξερες κάποιον να κάνει σαν τρελός να αποκτήσει Samsung κινητό σε high end επίπεδο;

   • και εσύ το αποδίδεις στο ότι κάποιος ήθελε να αγοράσει Samsung επειδή μοιάζει με iphone?ας μην μειώνουμε έτσι τα κινητά της Samsung.Οι πατέντες υπάρχουν τις είχα σηκώσει σε άλλο άρθρο σου στα σχόλια…και το πρόβλημα είναι το Galaxy S ουσιαστικά…το S2 δεν μοιάζει ούτε με το 3gs ούτε φυσικά με το 4/4S. Η apple κινήθηκε και ενάντια στο Gtab, όπου σε αυτη την κατηγορία δεν έχει χάσει λεφτά από κανέναν η apple.

 3. Αν διαβάσεις διαβάσεις όλο το άρθρο θα δεις τι γράφει αναλυτικά. Η Κορέα επίσης είναι η χώρα της Samsung και με πληθυσμό 50 εκατομμύρια. Ο τίτλος του άρθρου αναφέρει: South Korean court rules Samsung didn’t copy Apple’s iPhone design, but both infringed patents

  Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο την Κορεατική αγορά και είναι καταλήγει να είναι υπέρ της Apple αφού το δικαστήριο αποφάσισε: The court banned sales of Samsung products using the technology, including the older Galaxy S II, in South Korea.

  Apple και Samsung θα πληρώσουν η μία στην άλλη 45.000 και 22.000 δολάρια αντίστοιχα και μπορεί να δουν κάποια προϊόντα τους εκτός αγοράς, όχι όμως τα high end μοντέλα

  • Και οι 2 εταιρείες κέρδισαν στην χώρα τους, απλά έχασε περισσότερα η Samsung στην Αμερική, απ’ότι η Apple σε Ασία που έχει μονό ποσοστό αγοράς (The ruling ordered Apple to remove the iPhone 3GS, the iPhone 4, the original iPad and the iPad 2 from store shelves in South Korea, saying that the products infringed on two of Samsung’s five disputed patents).
   Αν όμως σκεφτείς ότι η Microsoft αγορασε το Skype για 8 δις., τότε το 1 δις για να γίνει η Samsung No1 εταιρεία παγκοσμίως τη θεωρώ νικήτρια και εξυπνότερη από όλους.

   • Η Apple δεν πουλάει ιδιαίτερα στην Νότια Κορέα.

    Αυτή είναι η εκτίμηση του Scoble αλλά δεν σημαίνει εξυπνάδα ούτε νίκη απλά στρατηγική επιλογή για να φτάσουν στο σημείο που κρίνουν ότι πρέπει να είναι. Θα δούμε τι θα γίνει.

    Αν μου λες ότι ο Lance Armstrong που κέρδισε 7 φορές το Tour de France ντοπαρισμένος και μετά από 7 χρόνια αποφασίζει ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο με το θέμα των κατηγοριών ντόπινγκ και εντάξει ας του πάρουν τους τίτλους, έπραξε ορθά και έξυπνα τότε πάω πάσο.

 4. Αντε τελος να ησυχασουμε με αυτη την αηδια…αν και σε λιγο καιρο ερχεται η μαχη google apple… αντε παλι τα ιδια…ισως να μετανοιωσει η apple στο μελλον που ξεκινησε τετοιου ειδους διαδικασιες και να βρει τον μπελα της…απο την αλλη ποιος λεει πως τα κερδη που αποκομισε χρησιμοποιωντας πατεντες της apple δεν ειναι μεγαλυτερα απο το ποσο της αποζημιωσης…σιγουρα ολο αυτο το θεατρο του παραλογου δεν αφορα εμας τους καταναλωτες αλλα σιγουρα θεωρω πως ηταν και μια μαχη ανατολης-δυσης σε αμερικανικο εδαφος με οτι συνεπαγεται αυτο…φανταστειτε δηλαδη να γινοταν η δικη στην κορεα στην κινα η στην ιαπωνια π.χ. τωρα τι λεμε? Τελος? η καλη αρχη στα patent wars? μαλλον καλη αρχη…

  • Μα το Google μόλις έκανε την δική του επίθεση στην Apple μέσω Motorola. Για πατέντες εννοείται. Μόνο στο τέλος δεν είμαστε.

 5. Δε πειράζει, θα τα “πάρει” άμεσα πίσω μόλις βγει το iPhone 5!

 6. Η apple δεν “λέει στον ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός ακούει το εξής: δημιουργήστε το δικό σας design, κατασκευάστε διαφορετικά κινητά – όχι κλώνους του iPhone, βρείτε τρόπους να κάνετε το UX μοναδικό – όχι αντιγραφή του δικού μας.” Γιατί αν εξαιρέσεις το galaxy s που έμοιαζε με το iphone 3gs ώς προς το στεφάνι και τις στρογγυλεμένες γωνίες αλλά δεν ήταν κλώνος του, καθώς ήταν ισχυρότερο, μεγαλύτερο, φορούσε android, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμάς να χαιρόμαστε για κάτι και απο καμία άποψη. Απο πότε οι γελίες πατέντες σε σχήματα και στρογγυλεμένες γωνίες θεωρούνται αυκαιρία για καινοτομία? Αν ο Ευκλείδης στην αρχαιότητα είχε πατεντάρει το ορθογώνιο το iphone θα ήταν τρίγωνο θες να πεις?

  • Μπερδεύεις το θέμα που αφορά τις πατέντες. Δεν κάνεις πατέντα μια ιδέα, να γράφεις στον αέρα με το δάχτυλο αλλά και τον τρόπο που γίνεται αυτό κλπ κλπ. Δεν είναι τόσο απλό.

   Αν δεις στην φύση, κάθε είδος για να εξελιχθεί και αν διατηρηθεί στην ζωή έχει το δικό του μυστικό, το δικό του δηλητήριο, το δικό του τρόπο να αλλάζει χρώμα κλπ γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιζήσει. Σκέψου λίγο τις πατέντες σαν ένα παρόμοιο εργαλείο χωρίς σάρκα και οστά.

   Όσο για τον ανταγωνισμό και πόσο αντέγραψε η Samsung την Apple θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πόσο φυσιολογικό θεωρείς πλέον να κάνεις pinch-to-zoom σε μαι φωτογραφία, μόλις 5 χρόνια μετά από την παρουσίαση του iPhone. Πόσο φυσιολογικό θεωρείς πλέον να κάνεις διπλό tap στον broswer και το κείμενο να ευθυγραμμίζεται σωστά στην οθόνη σου;

   Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά στην εμπειρία που έχει ο χρήστης σε ένα προϊόν και καταλήξουν να το αγαπήσει ή όχι. Μέχρι πριν 5 χρόνια πατάγαμε κουμπάκια και κουμπάκια για zoom , more zoom, even more zoom

 7. Ναι ξεκιναμε επισημα για το μεσαιωνα της κινητης τεχνολογιας.

 8. προσωπικά λέω να χαρώ, καθώς δε θα ξαναδώ μακρόστενα κινητά με στρογγυλεμένες γωνίες (πατέντα).
  Έρχονται τα τρίγωνα, τετράγωνα, πολύπλευρα, παραβολοειδή κινητά :P

 9. η καλυτερη διαφημιση για τη σαμσουγκ.τοσους μηνες να την αναφερουν εντυπα παγκοσμιος και η εντυπωση που εχει δημιουργηθει στους πολους οτι τα προιοντα της ειναι ιδια με το μηλο στη μιση τιμη..

 10. Δεν αναφέρεται στο αρθρο οτι η απόφαση είναι εφέσιμη.

 11. Λέτε να είταν αμερόληπτοι οι ένορκοι του Αμερικανικού δικαστηρίου στην Καλιφόρνια όταν αποφάσισαν οτι η Σαμσούνγ απο την Κορέα φταίει.???

  • Αυτή είναι η ιδέα, γιατί γίνεται επιλογή ενόρκων και δεν ξέρουμε πχ αν μέσα σε αυτούς που έλαβαν την απόφαση ήταν ένα Κορεάτης, ένας Κινέζος και ένας εξωγήινος.

 12. Τιτάνα μη τα μπερδεύεις τα πράγματα. H μήνυση αφορά σχεδιασμό όπως ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες, ορθογώνιο σχήμε με επικάλυψη γιαλιού με επικάλυψη από την μια άκρη στην άλλη και ιστορίες για αγρίους. Δεν μπορεί να αφορά το pinch to zoom γιατί αυτό δεν είναι ζήτημα της samsung ή μόνο της samsung και δεν προέκυψε για πρώτη φορά τώρα. Το multitouch και τα gestures του(γιατί πάνω κάτω αυτά παν μαζί αφού χωρίς αυτά δεν έχει και νόημα το multitouch όπως είναι λογικό) ξεκινάν πολύ πίσω στη δεκαετία του 70(κάπου τότε που ιδρύθηκε το apple) και του 80, πολύ πριν δημιουργηθούν τα κινητά τηλέφωνα γενικότερα. Άρα μην προσπαθείς να παρουσιάσεις την πραγματική καινοτομία που δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε στη διάρκεια του χρόνου απο πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και πολλές εταιρίες. Το apple αγόρασε την FingerWorks το 2005 για να πάρει την τεχνογνωσία της και να δημιουργήσει το iphone, μετά το οποίο ισχυρίστηκε οτι ξανα-ανακάλυψε τα πάντα! Επομένως η “ιδέα” στην οποία αναφέρεσαι όντως υπάρχει αλλά δεν ανήκει στο apple. Το apple απλά προσπαθεί να βγάλει λεφτά και να μειώσει τις επιλογές όλων εμάς με τέτοια τεχνάσματα και τίποτα παραπάνω! Δεν βλέπω τον λόγο να υποστηρίζει κανείς μια τέτοια εταιρεία.

  • Προφανώς δεν έχεις ιδέα για το θέμα και θέλεις απλά να πεις τα δικά ου. ΟΚ κάνε το αλλά ρίξε μια ματιά σε πατέντες που αφορούν το “rubber band” και τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητα του χρήστη κινητού τηλεφώνου. Μαζί με αυτά βέβαια δες και τς πατέντες για “pinch-to-zoom” και “double-tap to zoom”.

   Σε κάθε περίπτωση αντί να χαίρεσαι που έστω και για λίγο ξεκαθαρίζει το τοπίο με το ποιος καταπατάει τις πατέντες ποιου και πως από εδώ και πέρα θα προχωρήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας και των συσκευών, γράφεις τα δικά σου έχοντας αόρατους εχθρούς μπροστά σου.

 13. Δεν έχω αόρατους εχθρούς ούτε εχθρούς γενικότερα! Δεν γράφω σε επιθετικό ύφος και ως τελικός καταναλωτής θέλω επιλογές, ανταγωνισμό, πτώση τιμών και ουσιαστική καινοτομία. Δεν είμαι οπαδός του αμερικανικού δικαστικού συστήματος και του καρναβαλιού των πατεντών που έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στην πραγματική καινοτομία στον βωμό του υπερκέρδους. Και νομίζω οτι κάθε ορθολογικός καταναλωτής έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης.

  • Για τις πατέντες τίποτα.. χαίρομαι που σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο, γιατί και η δίκη Google (Motorola) vs Apple στα Αμερικανικά δικαστήρια θα καταλήξει να γίνει, για πατέντες εννοείται


 14. sta apple fan boys p iparxoun sthn selida afthn :P gt emeis iposthrizoume samsung :D

 15. Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο agi-chan. Εγώ τα λέω εδώ και καιρό αλλά κανένας δεν με ακούει :D

 16. sorry για τν αγνια μ…αλλα τι ακριβως αντεγραψε η samsung απο την aplle?? :S

Top

Show Buttons
Hide Buttons