Η Apple εξασφαλίζει το 60% της παραγωγής οθονών

by Stefanos Kofopoulos • On 18-02-2011 • AT 10:18 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple εξασφαλίζει το 60% της παραγωγής οθονών

Το 2011 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά, αν οι φήμες για την συμφωνία της Apple επαληθευθούν. Έχουμε δει και παλιότερα ανάλογες φήμες για συνεργασία με την Samsung αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχαμε μάθει ποσοστά. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Apple έχει εξασφαλίσει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής οθονών αφής για όλα τα iPads, iPhones, iPod touch που μπορεί να κατασκευάσει η εταιρεία.

Είναι προφανές ότι η Apple έχει τα μετρητά για να εξασφαλίσει μια τόσο μεγάλη συμφωνία και να απορροφήσει όσες περισσότερες οθόνες αφής μπορεί, ο ανταγωνισμός όμως μένει με τα τα touch panels στα χέρια ή μάλλον χωρίς αυτά. Αυτό είναι και το πρόβλημα που θα προκύψει ή μάλλον η αιτία που ήδη κάποιες εταιρείες ανησυχούν για το μέλλον των δικών τους σχεδίων στην αγορά των tablets και όχι μόνο.

Αν η Apple καταφέρει να πουλήσει 40 εκατομμύρια iPad 2 μέσα στο 2011 θα το μάθουμε στο τέλος του χρόνου, το ίδιο όμως θα μάθουν και η Samsung, Motorola, HP, HTC κλπ που θα αναγκαστούν να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν οθόνες αφής για τα δικά τους μοντέλα ή να καθυστερήσουν στην κυκλοφορία τους εξαιτίας της έλλειψης των υλικών που θα προκύψουν. 60% της παραγωγής touch screens μόνο στην Apple με περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια σε μετρητά, αποτελούν τεράστιο μπελά και μεγάλο δέλεαρ για την Samsung και οποιαδήποτε άλλο κατασκευαστής αποφασίσει να προμηθεύσει με touch screens την Apple.

Υπομονή μερικές εβδομάδες για την αποκάλυψη του iPad 2.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις πρώτες ύλες όλων των σύγχρονων κατασκευών (από όπλα, μέχρι κινητά και κινητήρες), Η εξάρτηση των ΗΠΑ και οι ελλείψεις για τις εταιρείες της αγοράς λόγω της αγοράς που αναδύεται…
    -πραγματικά είναι απίστευτο τι μπορεί να αντλήσει κανείς από αυτά

    http://www.inprecor.gr/index.php/archives/12445

  2. Φανταζομαι ότι αυτό δεν επηρεάζει τη Sony, αφου κατασκευάζει δικές της οθόνες, σωστα?

    • Ποιός κατασκευάζει τι και ποιος χρησιμοποιεί τι είναι ένα μεγάλο θέμα όχι μόνο για την Apple αλλά και την Sony, την LG, την Samsung και τις άλλες εταιρείες. Μπορεί μια Sony τηλεόραση να έχει Philips ή LG οθόνη φτιαγμένη μετα τα specs της Sony αλλά στο εργοστάσιο της Philips ή της LG. Γενικά σαν τελικός καταναλωτή δεν πρέπει να σε απασχολεί γιατί αυτό που αγοράζεις είναι αυτό που η κάθε εταιρεία θέλει να σου προσφέρει. Για αυτό και η Apple ψωνίζει οθόνες εδώ και εκεί ανάλογα τις ανάγκες και το προϊόν που ετοιμάζει: iPhone, iPod touch, iPad και πάει λέγοντας

Top

Show Buttons
Hide Buttons