Η Apple δίνει στο iPhone και τους Developers λίγο από SDK αγάπη

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2007 • AT 4:37 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ

two iphones sdk

Ομολογώ ότι ο αγαπημένος μου τίτλος έρχεται από το CNET: iPhone, you’ll be a computer, soon γράφει στο άρθρο του ο Tom Krazit. Το web έχει γεμίσει με ανάλογα post όπως το Apple to Open iPhone Programming to Outsiders από τους New York Times και το Apple Promises Third-Party SDK for iPhone, iPod Touch του eWeek.

Η Apple αποφάσισε να ανοίξει τον δρόμο στους developers με την διαθέση του SDK για iPhone και iPod touch τον Φεβρουάριο του 2008. Ο Jobs το υποσχέθηκε και η Apple ελπίζει πως οι εφαρμογές από τρίτους δεν θα καταστρέψουν τις συσκευές της [υπήρχε αλήθεια αυτός ο κίνδυνος ever?] αφού θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την προστασία των καταναλωτών χωρίς η εγκατάσταση αυτών να σημαίνει διακοπή της εγγύησης.

Όπως γράφει το engadget, η μέθοδος με τα digital signatures δεν είναι χρησιμοποιείται από την Nokia όπως ακριβώς περιέργραψε ο μεγάλος Steve. IMHO η Apple βλέπει ότι ο χρόνος και το χρήμα που καταναλώνει για να κλειδώσει εντελώς το iPhone και το iPod touch δεν αξίζουν τον κόπο αφού κάθε φορά τα καλά παιδιά εκεί έξω καταφέρνουν να σπάσουν την προστασία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Kotaku θα φτιαχθούν τόσες πολλές άχρηστες εφαρμογές που ίσως οι περισσότεροι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ, σίγουρα όμως θα σχεδιαστούν και πολλά παιχνίδια που ίσως θα εκμεταλλεύονται το WiFi, το accelerometer κλπ.

Μπορεί βέβαια όλα αυτά να είναι και στρατηγική που ακολούθησε η Apple since day 1 για να κόψει κίνηση και να καταλήξει κάπου.. με τον Jobs να σώζει τον κόσμο πάνω σε ένα διαγαλαξιακό iPod στην μεγάλη μάχη ενάντια στα εξοπλισμένα με AI, Portable Media Players άλλων εταιρειών.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons