Η Apple επιβεβαιώνει την εξαγορά Beats για $3 δις, το ταλέντο μετράει

by Stefanos Kofopoulos • On 29-05-2014 • AT 1:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple επιβεβαιώνει την εξαγορά Beats για $3 δις, το ταλέντο μετράει

Apple και Beats γίνονται ένα πλέον με την σφραγίδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κόστος της εξαγοράς. Jimmy Iovine και Dr. Dre θα δουλεύουν για την Apple.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας Beats από την Apple έγινε σήμερα με τον καθιερωμένο τρόπο, παρά τα leaks και τα παρατράγουδα με τον Tyrese Gibson και Dr. Dre. Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα πληρώσει 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές που θα μπορούν να πουληθούν σε βάθος χρόνου. Οι ιδρυτές της εταιρείας Beats, Jimmy Iovine και Dr. Dre θα δουλεύουν για την Apple. Ο Jimmy Iovine θα αποκτήσει ενεργό ρόλο στην Apple ενώ ο Dr. Dre φαίνεται ότι θα προσφέρει τα μέγιστα παράλληλα με τις μουσικές του υποχρεώσεις.

Jimmy Iovine και Dr. Dre στην Apple full time

Το κομμάτι της Beats, δηλαδή η Beats Music θα αναφέρεται στον Eddy Cue, ενώ η Beats Electronics που κατασκευάζει τα ακουστικά θα αναφέρεται στον Phil Schiller. Η Apple σκοπεύει να διατηρήσει το Beats ως ξεχωριστό brand name, τόσο στο κομμάτι της streaming μουσικής όσο και στην κατασκευή και πώληση ακουστικών Beats.

Σύμφωνα με τον Tim Cook, CEO της Apple, η εξαγορά της εταιρείας Beats έχει πολλαπλά οφέλη για την Apple και αναμένεται να προσφέρει πολλά στο μέλλον.

“Music is such an important part of all of our lives and holds a special place within our hearts at Apple. That’s why we have kept investing in music and are bringing together these extraordinary teams so we can continue to create the most innovative music products and services in the world”.

Beats Music και Beats brand δεν αλλαζουν μετα την εξαγορα της Apple

Ο Tim Cook πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Jimmy Iovine και Dr. Dre, άτομα που θεωρεί ότι καταλαβαίνουν τον χώρο της μουσικής και έχουν να προσφέρουν πολλά στο παρόν και το μέλλον της Apple. Σε δηλώσεις του ο Tim Cook είπε ότι η streaming υπηρεσία μουσικής που προσφέρει η Beats Music με την δυνατότητα για δημιουργία λίστας κομματιών από ανθρώπους αντί για αλγόριθμους, αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό.

Με την εξαγορά η Apple μπορεί να προσφέρει επιπλέον προώθηση για την πώληση συνδρομών Beats Music αλλά και τα επιπλέον ράφια καταστημάτων για την πώληση των ακουστικών Beats. Με τζίρο ένα δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο, η Beats δεν είναι μια μικρή εταιρία αλλά σίγουρα δεν έχει να προσφέρει τρομερά στον ισολογισμό της Apple.

Η απόκτηση του Jimmy Iovine αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και άμεσο κέρδος για την Apple. Οι γνωριμίες και οι γνώσεις του Iovine για την μουσική βιομηχανία μετράνε δεκαετίες εμπειριών ενώ σχέση του με την Apple έχει ξεκινήσει πριν ακόμα παρουσιαστούν οι πωλήσεις μουσικής από το iTunes. Ο Steve Jobs είχε δείξει στον Jimmy Iovine τις πρώτες εκδόσεις του iTunes.

Η Apple αναφέρεται στην στενή σχέση λέγοντας “Iovine has been at the forefront of innovation in the music industry for decades, and he has been an instrumental partner for Apple and iTunes for more than a decade. He has produced or collaborated with some of the most successful artists in the history of the iTunes Store, helping make it the world’s number one music retailer”.

Η αναφορά της Apple για τον Dr. Dre γίνεται ξανά με τον Jimmy Iovine πρώτα. “Iovine and Dr. Dre are sound pioneers, artists and entrepreneurs”.

Jimmy Iovine και το μελλον της Apple σε streaming μουσικη, Apple TV και Hollywood

Μιλώντας για την μεγαλύτερη στην ιστορία της Apple εξαγορά, ο Tim Cook είπε μεταξύ των άλλων στους εργαζομένους της εταιρείας. “Beats Music was built with deep respect for both artists and fans. We think it’s the first subscription service to really get it right. Both Apple and Beats believe that a great music service requires a strong editorial and curation team, and we will continue to expand what we do in those areas. The addition of Beats will make our incredible iTunes lineup even better, extending the emotional connection our customers have with music”.

Ήδη κυκλοφορεί η φήμη ότι η Apple θέλει τον Jimmy Iovine για να επεκταθεί σε κατηγορίες πέρα από την μουσική. Με δεδομένες τις γνωριμίες και εμπειρίες του Iovine στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και θεάματος, η Apple είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τον Iovine για να κλείσει συμφωνίας παροχής περιεχομένου. Περιεχόμενο που χρειάζεται ώστε να επεκταθεί με επιτυχία και στο σαλόνι με την φημολογούμενη εδώ και χρόνια Apple τηλεόραση αντί για το Apple TV που αυτή την στιγμή πωλείται στα καταστήματα.

Πριν την πώληση της Beats στην Apple, σχεδόν ένα χρόνο πριν, η HTC πούλησε το μερίδιο της και κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές. Το λογότυπο Beats Audio δεν βρίσκεται πλέον στα HTC smartphones ούτε αναμένεται να γίνει μέρος του νέου iPhone 6. Τα σχέδια της Apple φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από γρήγορα κέρδη μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons