Η Apple υποτίθεται ότι θα βελτιώσει τα iOS notifications σύντομα

by Stefanos Kofopoulos • On 14-02-2011 • AT 1:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Η Apple υποτίθεται ότι θα βελτιώσει τα iOS notifications σύντομα

Αν οι πληροφορίες επαληθευθούν και η Apple επιτέλους σοβαρευτεί, σύντομα θα δούμε το iOS να αποκτά ένα νέο notification system, πολύ διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα. Μέχρι και την έκδοση iOS 4.3 που αναμένεται αυτές τις ημέρες, το λειτουργικό χρησιμοποιεί ένα σύστημα ειδοποιήσεων που δίνουν δύο επιλογές στον χρήστη: να διακόψει αυτό που κάνει για να ασχοληθεί με την ειδοποίηση για νέο SMS, νέο email κλπ ή να διακόψει προσωρινά αυτό που κάνει για να απορρίψει την ειδοποίηση και να συνεχίσει.

Πρόκειται για ένα από τα μελανά σημεία του iOS σε τέτοιο βαθμό που είναι άξιο απορίας γιατί η Apple επιμένει τόσα χρόνια να χρησιμοποιεί αυτή την γελοία και πρωτόγονη λύση όταν ήδη ο ανταγωνισμός έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο αλλά να βελτιώσει τα notifications. Μια ματιά στο webOS είναι αρκετή για να πείσει τον καθένα πως μπορεί και πρέπει να γίνει το iOS στο μέλλον. Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε για την έκδοση iOS 4.4 ή ακόμα αργότερα ώστε η Apple να εξαγοράσει κάποια εταιρεία που υποτίθεται ότι δουλεύει σε θέμα αυτό ή να αποφασίσει να ρίξει μηχανικούς πάνω στο πρόβλημα.

Όσοι χρησιμοποιούν push notification για να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο ενοχλητικό είναι το notification που εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone και ζητάει Open ή Close εδώ και τώρα, αδιαφορώντας για τις συνήθειες του χρήστη και τι ακριβώς κάνει εκείνη την στιγμή. Δεν είναι λίγες οι φορές που το UI του iPhone 4 έχει μπερδευτεί και καθυστερήσει όταν πρέπει να αγνοήσει παραπάνω από ένα notifications και εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ακόμα ένα στην οθόνη. Ακόμα και στις ειδοποιήσεις με αναπάντητες κλήσεις ή νέα SMS, η διαχείριση και ο τρόπος που παρουσιάζεται η πληροφορία από το iOS στην οθόνη του iPhone 4 θυμίζει περισσότερο κωδικοποιημένες λέξεις σε συντομογραφία παρά χρήσιμα και ενημερωτικά μηνύματα που μπορεί να κατανοήσει και να επεξεργαστεί ο χρήστης άμεσα ή όταν εκείνος το επιθυμεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons