15 δις downloads και 61% περισσότερα apps για την Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 11-07-2011 • AT 3:46 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

15 δις downloads και 61% περισσότερα apps για την Apple

Η Apple βρίσκεται σε τρελή τροχιά ανάπτυξης με τους χρήστες του iPhone, iPad και iPod να κατεβάζουν 61% περισσότερα apps σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Όλοι οι χρήστες των iOS συσκευών όχι μόνο ζητάνε περισσότερα apps αλλά το αποδεικνύουν καθημερινά με τα downloads να υπολογίζεται να φτάσουν τα 83 apps ανά συσκευή το 2011 σε σύγκριση με τα 51 apps το 2010. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Apple όχι μόνο θα κερδίσει περισσότερα χρήματα αλλά θα δώσει περισσότερα χρήματα και στους developers, περισσότερα από 2.5 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με το παρελθόν.

Είναι αυτά τα νούμερα που δημιουργούν απίστευτο όγκο δεδομένων και downloads ώστε η εταιρεία του Steve Jobs να ανακοινώνει 15 δισεκατομμύρια app downloads από το App Store. Αν και τα κέρδη του App Store αντιστοιχούν περίπου στο 1% των χρημάτων που βγάζει η Apple, το οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί είναι απαραίτητο για την πώληση hardware (iPhone 4, iPad 2, iPod touch) αλλά και υπηρεσιών γύρω από τις συσκευές iOS. Είναι προς το συμφέρον της Apple αλλά και των developers, οι χρήστες του iOS να συνεχίζουν να κατεβάζουν και να αγοράζουν apps ακόμα και αν πληρώνουν 14% ακριβότερα κάθε app σε σύγκριση με λίγο καιρό πριν την άφιξη του iPad.

Ανήκετε στο 82% των χρηστών που προτιμούν τα δωρεάν apps ή στο υπόλοιπο 18% που πληρώνουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Αν και τα κέρδη του App Store αντιστοιχούν περίπου στο 1% των χρημάτων που βγάζει η Apple”,δηλαδή το υπόλοιπο 99% απο που το βγάζει?

    • Από το hardware που πουλάει και την μουσική.. iOS devices (δηλαδή iPhone, iPad, iPod), OS X devices (δηλαδή όλα τα Mac), όλα τα μοντέλα iPod και φυσικά τα τραγούδια και βίντεο που πουλάει στο App Store

  2. Παραπάνω από 2 apps κάθε κάτοικος του πλανήτη. Και βέβαια αξίζει να πληρώσεις για κάποια

Top

Show Buttons
Hide Buttons