Η Apple παραμένει πρώτη στα app stores με 59% της αγοράς

by Stefanos Kofopoulos • On 03-06-2011 • AT 7:49 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Apple παραμένει πρώτη στα app stores με 59% της αγοράς

Μπορεί το ποσοστό της Apple να έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία του Steve Jobs έχει την ικανότητα να διατηρείται στην κορυφή με ποσοστό 59% στην αγορά των apps που κατεβάζουν οι χρήστες από τα app stores του κόσμου. Αυτό δείχνουν τα νούμερα του πρώτου τριμήνου του 2011 από την εταιρεία research2guidance που σημειώνει ότι το ποσοστό της Apple παραμένει σταθερό αλλά η θέση της εταιρείας ιδιαίτερα κρίσιμη για τα επόμενα 2 χρόνια. Προφανώς οι πωλήσεις του iPad και του iPad 2 έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στα downloads εφαρμογών από το App store, ιδιαίτερα όταν ο ανταγωνισμός του Android δυσκολεύεται ακόμα να βρει θέση στην αγορά, να πουλήσει tablets και να κατασκευάσει ποιοτικές εφαρμογές.

Ακόμα και αν τα νούμερα δεν είναι απόλυτα σωστά, η κυριαρχία της Apple είναι ξεκάθαρη. Η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος του 2011 όπου δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις στον τομέα των smartphones και των tablets. Το νέο iPhone 5 σίγουρα θα βοηθήσει τις επιπλέον πωλήσεις εφαρμογών για την Apple ενώ τα Android smartphones θα παραμείνουν περίπου σταθερά, αφού οι περισσότερες εταιρείες έχουν ανακοινώσει τα high end μοντέλα για το 2011. Τα Android tablets αντιμετωπίζουν πρόβλημα και εκεί πατάει η Apple για να προηγηθεί. Φυσικά ο ανταγωνισμός των Windows Phone και Windows Phone Mango είναι πρακτικά ανύπαρκτος σε όλο τον κόσμο, με κάτι να γίνει στα κινητά της Αμερική. Η είσοδος της Nokia είναι πιθανό να αλλάξει τις ισορροπίες αλλά αυτό μένει να το δούμε.

Το νέο hardware του iPhone 5 σίγουρα θα ωθήσει τους χρήστες να κατεβάσουν ακόμα περισσότερα apps, όπως ακριβώς συμβαίνει με το iPad 2. Νέα GPU, ταχύτερος επεξεργαστής, περισσότερη μνήμη μεταφράζονται σε εντυπωσιακά εφέ και δυνατότητες που τα games και όχι μόνο μπορούν να εκμεταλλευτούν και οι χρήστες να απολαύσουν. Αν το iCloud δημιουργήσει επιπλέον δυναμική σε ό,τι αφορά τα productivity apps και τα business apps, μένει να το δούμε.

Αλήθεια πόσα apps έχετε στο iPhone και iPad (Settings > General > About) ή το αγαπημένο σας Android; Εγώ μετράω 89 apps χωρίς jailbreak στο ιPhone και με προσπάθεια να κρατηθώ στις αγορές και τις δοκιμές νέων apps.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. E! λογικό, αφού δεν έχει και κάποιο σοβαρό αντίπαλο.

    • Λογικό η απώλεια μεριδίου ή η κυριαρχία προς το παρόν σε mobile apps;

  2. Την παραδεχομαι την Apple, καταφερε να δημιουργησει μια πανισχυρη αγορα εκει που πριν μερικα χρονια δεν υπηρχε κυριολεκτικα τιποτα και να δειξει τον δρομο στους αλλους.

  3. 89 app ε? να υποθέσω οτι τα περισσότερα είναι games? Αχ καταραμένη φτώχια να μην μπορώ να αγοράσω και εγώ 1 iphone για να παιζω Angry Birds :S Πάντως το ενδιαφερον στο γράφημα ειναι το γεγονος το ποσοστό της Apple έχει πέσει και όχι ότι ακόμα κρατιέται στην κορυφή
    Και το σίγουρο ειναι ότι θα κάθε χρόνο θα πέφτει περισσοτερο. Το τι θα γίνει με το καινούργιο iphone κανείς δεν το ξέρει. Ας μην γινόμαστε καφετζούδες πριν καν το δούμε lol

    • Τα games είναι μόλις 6, όλα τα άλλα είναι apps

Top

Show Buttons
Hide Buttons