Η Apple έχει να αντιμετωπίσει το τέρας, τα φθηνά PCs

by Stefanos Kofopoulos • On 19-01-2010 • AT 7:19 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

apple space logo

Ενώ όλοι περιμένουν την 27η Ιανουαρίου 2010 και όσο η Αpple δουλεύει για το iSlate και εξωτικές τεχνολογίες, οι Αμερικανοί καταναλωτές φαίνεται πώς προτιμούν τα φθηνά PCs με Windows αντί των όμορφων και ακριβών Mac. Η αύξηση πωλήσεων Mac στην Αμερική σημείωσε αύξηση 31% το τέταρτο τρίμηνο του 2009 αλλά η Apple έπεσε στην 5η θέση πωλήσεων στην Αμερική, σύμφωνα με την IDC. Το ίδιο παρουσιάζει και η Gartner στην ανάλυση που δείχνει την Apple πίσω από HP, Dell, Acer kai Τoshiba.

Προφανώς και ένα Μac δεν συγκρίνεται με ένα netbook ή ένα φθηνό PC αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλει ο καταναλωτής στο τέλος της οικονομικής κρίσης είναι η σύνδεση στο internet. Με την τεχνολογία να εξελίσσεται γρήγορα, οι dual Core Atoms είναι σχεδόν εδώ όπως και το Tegra 2 προσφέροντας αναπαραγωγή HD βίντεο και επιδόσεις πέρα από ικανοποιητικές για διαχείριση εγγραφών, η Apple ίσως δει μειωμένα κέρδη από τις πωλήσεις Macs τα επόμενα οικονομικά τρίμηνα. Τα Χριστούγεννα πέρασαν και η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Για να δούμε αν με το iSlate καταφέρει να κερδίσει εκείνο το κομμάτι της αγοράς που τώρα προτιμά τα φθηνά PCs.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά όσα λες αλλά προϋποθέτουν ότι τη νοιάζει το να αντιμετωπίσει τα φθηνά pc. Περισσότερα βγάζει άλλωστε απ’ό,τι η Dell :)

  • Προφανώς και δεν ενδιαφέρει να αντιμετωπίσει τα φθηνά PC σε επίπεδο ποιότητας αλλά σε market share. Αν συνεχιστεί αυτό το trend αυτόματα σημαίνει απώλειες για την Apple, ειδικά τώρα που αυτό που ονομάζουμε low end και netbook θα αποκτήσει σημαντική δύναμη. Τα Windows 7 κάνουν δουλειά ως φρέσκο λειτουργικό και όλοι καλά.

   • Τα λεφτά τη νοιάζουν και όχι το market share και αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν πάντα.

   • Προφανώς.. αλλά αν δεν πουλάς αρκετά δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο

   • Tα ίδια λέγονταν και για τα netbooks και γιατί δε βγάζει, τα ίδια και για το iPhone κλπ. Και, όπως θα φανεί και στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα, μάλλον ξέρει πολύ καλά τι κάνει!

 2. netbook δεν έχει οικονομικό;

Top

Show Buttons
Hide Buttons