Η Apple βρήκε αντικαταστάτη για να τρέξει το Siri

by Stefanos Kofopoulos • On 16-10-2012 • AT 1:40 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple βρήκε αντικαταστάτη για να τρέξει το Siri

Όσο η Apple βλέπει το Siri ως το μέλλον της εταιρείας, τόσο τα στελέχη που έφτιαξαν το Siri αποχωρούν. Με εξαίρεση μια κίνηση διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αντί κάποιος να φύγει, έρχεται στην ομάδα του Siri και μάλιστα για να αναλάβει το project.

Ο William Stasior θα είναι το νέο αφεντικό του Siri. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες που σε αυτό το επίπεδο συνήθως δεν κάνουν λάθος. Με παρελθόν στο Amazon αλλά και πιο πριν στο A9, o Stasior γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο την αγορά αλλά και τις ιδιαιτερότητες αυτής.

Η προϋπηρεσία στο Amazon κουβαλάει τον όγκο δουλειάς και ευθύνης μιας μεγάλης εταιρείας που έχει σχέσεις με πολούς παράγοντες της αγοράς και φυσικά την αναζήτηση. Αν τελικά το Siri γίνει πιο φιλικό και έξυπνο στην αναζήτηση μένει να το δούμε.

Σύμφωνα με τον Steve Jobs, όταν η Apple αγόρασε το Siri το έκανε γιατί ήταν στο κομμάτι του AI, όχι της αναζήτησης. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, οπότε ίσως να δούμε το Siri να γίνεται ξαφνικά πιο έξυπνο και αποτελεσματικό στην εύρεση απαντήσεων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άντε να δούμε αν το Siri μιλήσει και ελληνικά. Τελευταίους μας άφησαν … κρίση και εδώ ρε γαμώτο;

  • Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Αν δεις οι γλώσσες που υποστηρίζονται είναι ελάχιστες. Η ποιοτική ανάλυση φωνής σε διαφορετικές γλώσσες είναι δύσκολο πρόβλημα όχι μόνο για το Siri αλλά για όλους

 2. 2/11 Το iPhone 5 Στην Ελλάδα.

  • Σίγουρα 2/11?

   • Αυτό κυκλοφορεί εδώ και 1.5 εβδομάδα αλλά επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Είναι η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει.

 3. Αυτό με τα ελληνικά είναι απίστευτο πρόβλημα…Δεν είμαι χρήστης του iOS αλλά ακόμα και η Google δεν έχει έχει καταφέρει να φέρει την ελληνική γλώσσα στην δική της μηχανή. Στην τελευταία γλώσσα που είχε προσθέσει είχε βγάλει και ένα άρθρο περιγράφοντας πόσο δύσκολη είναι η μεταφορά μιας γλώσσας σε μηχανές Voice to Text. Ή ίσως απλά δεν μας πολυ υπολογίζουνε σαν αγορά μπορεί να είναι και αυτό…πάντως πάντα είχα την απορία γιατί όχι Ελληνικά.

  • Το μέγεθος της αγοράς και της γλώσσας παίζουν ρόλο στο πότε, όχι απαραίτητα στο αν. Βλέπεις ότι ακόμα και στα Αγγλικά που το παλεύουν δεκαετίες τώρα δεν τα πάνε καλά όταν υπάρχει θόρυβος, αν δεν μιλάς καθαρά κλπ.

   • Πάντως το Nuance dragon τα πάει πολύ καλά με την ελληνική γλώσσα, το βασικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι το μέγεθος της αγοράς.

   • Σε πιο commerical προϊόν λειτουργεί το Nuance dragon; Μπορείς να το αγοράσεις ως έξτρα πακέτο / εφαρμογή για υπολογιστή / smartphone;

Top

Show Buttons
Hide Buttons