iPhone 5, με 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε 3 μέρες

by Stefanos Kofopoulos • On 24-09-2012 • AT 4:32 pm • 20 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone 5, με 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε 3 μέρες

Το iPhone 5 πουλάει τρελά, τόσο πολύ που η Apple δεν προλαβαίνει να φτιάχνει αρκετά iPhone 5 ώστε να καλύψει την ζήτηση. Μέσα σε τρεις μέρες από από την διάθεση του iPhone 5 την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, η Apple ανακοινώνει ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια τηλέφωνα και συνεχίζει ακάθεκτη. Ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε:

Νέο: Οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μαζί με τους λόγους που κάθε αναλυτής κατέληξε σε συγκεκριμένα νούμερα αλλά και το πόσο “απογοητευτικά” ή όχι είναι τα 5 εκατομμύρια iPhone 5 σε τρεις ημέρες.

“Demand for iPhone 5 has been incredible and we are working hard to get an iPhone 5 into the hands of every customer who wants one as quickly as possible. While we have sold out of our initial supply, stores continue to receive iPhone 5 shipments regularly and customers can continue to order online and receive an estimated delivery date. We appreciate everyone’s patience and are working hard to build enough iPhone 5s for everyone.”

Εκτός από τα εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων του iPhone 5 η Apple ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια έχουν κάνει update σε iOS 6. Νούμερο εξίσου εντυπωσιακό αφού το iOS 6 κυκλοφορεί σχεδόν μία εβδομάδα.

Υπομονή μέχρι το τέλος του χρόνου για να δούμε αν το iPhone 5 πουλήσει όσο αναμένεται από τους αναλυτές ή αν τα προβλήματα στην Κίνα σχετίζονται και επηρεάσουν την γραμμή παραγωγής. Προς το παρόν η Apple συνεχίζει να γεμίζει με iPhone 5 τα Apple Store και να δέχεται online παραγγελίες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρε παιδιά δεν σας ενοχλεί που πλέον θα βλέπεις το μήλο στα χέρια όλων και των κάθε αςχετων με smartphone επίσης; Η εγώ το βλέπω λάθος;

  • Για αυτό υπάρχουν θήκες, χρώματα και τόσα άλλα.

 2. Κανένα giveaway θα παίξει? :P

 3. 5 εκ. πολλά είναι για 3 ημέρες κυκλοφορίας μόνο που υπολόγιζαν 6 με 10. Σχεδόν διπλάσια δηλαδή! Μάλλον τα προβήματα σε software & hardware μαζί με το ότι δεν ανανεώθηκε και τόσο το επηρέασε αρκετά.

  • Δεν υπολόγιζε κανείς τίποτα. Κάποιος που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο βγήκε και είπε το κοντό και το μακρύ του. Δες γιατί στο σχόλιο μου παρακάτω.

 4. Όντως, το περίμενα και εγώ στα 100 εκατομμύρια iPhone 5 το πρώτο ΠΣΚ αλλά τελικά δεν πήγε καλά.

  Ο κύριος που κάνει την πρόβλεψη σύμφωνα με το άρθρο είναι ο Gene Munster. http://www.businessinsider.com/blackboard/gene-munster

  Gene Munster is a managing director and senior research analyst at Piper Jaffray. His specialty is the Internet (in the the U.S. and China), as well as Digital Media. Within that sector, he focuses on search engines and media, including Google, Yahoo! and Baidu.com.

  Πως η ειδικότητα αυτή κολλάει με το iPhone 5 και την αγορά κινητών δεν μπορώ να καταλάβω αλλά φαντάζομαι θα το ξέρεις εσύ

  • Με άλλα λόγια, ανεξαρτήτως αν οι προβλέψεις του κυρίου αυτού είναι καλές ή κακές, δεν είναι οι προβλέψεις της Apple για να πούμε αν πήγε καλά ή άσχημα. Το αν οι πωλήσεις πάνε καλά εξαρτάται από το στόχο της εταιρείας, όχι την πρόβλεψη κάποιου τρίτου.
   Επίσης, από ότι καταλαβαίνω ο συγκεκριμένος κύριος ασχολείται κυρίως με services, όχι με συσκευές.

   Οφείλω να πω ότι επίσης η ανάλυση έχει μια αστοχία (κατά την άποψη μου πάντα). Βασίζεται σε αυτό: “Decelerating growth is not good for a company like Apple”
   Η Apple πούλησε πιο πολύ σε σχέση με το προηγούμενο iPhone, αλλά ο ρυθμός αύξησης έχει πέσει. Το θέμα όμως είναι ότι πλέον η Apple είναι ουσιαστικά η κυρίαρχη εταιρεία, οπότε είναι λογικό ο ρυθμός αύξησης να είναι μικρότερος σε σχέση με την φάση που η Apple έμπαινε στην αγορά ή ήταν ακόμα πιο χαμηλά από άλλες εταιρείες. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη συσκευή σαν συσκευή, αλλά με το ότι η εταιρεία πλέον είναι σε μια θέση που έχει λιγότερα περιθώρια προς τα πάνω από ότι στο παρελθόν.
   Επίσης, όσο πιο πίσω πας στις συσκευές, τόσο λιγότερος κόσμος είχε ήδη ένα άλλο iPhone. Και αυτό μπορεί να εξηγήσει πολλά. Δηλαδή, εγώ που έχω το 4s, δεν θα πάρω το 5, όχι επειδή είναι κακό κινητό (αντιθέτως μου αρέσει πολύ), αλλά γιατί έχω ήδη το 4s που είναι επίσης πολύ καλό. Αν όμως δεν είχα καθόλου iPhone, σίγουρα θα έπαιρνα το 5. Αυτή τη λογική (πηδάω ένα μοντέλο και παίρνω κάθε δεύτερη γενιά) την έχει πολύς κόσμος, οπότε όσο περισσότερος κόσμος έχει ήδη ένα iPhone, τόσο μικρότερα θα είναι τα peak. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

   Τέλος, για να έχει νόημα ένα τέτοιο γράφημα, θα πρέπει να έχουμε και τους αντίστοιχους ρυθμούς άλλων εταιριών. Γιατί πάντα υπάρχει και ένα θέμα παγκόσμιας οικονομίας (δεν ζοριζόμαστε μόνο στην Ελλάδα), που κάνει τις πωλήσεις των High End κινητών λίγο πιο δύσκολες.

   Όπως και να έχει πάντως, ακόμα και με μειωμένο ρυθμό, η αύξηση είναι αύξηση.

   • Πολύ σωστή άποψη και συμπληρώνω. Μη ξεχνάμε την ύπαρξη του iPad. Κάποιος μπορεί να έχει το 4άρι ή ακόμα και το 3Gs τα οποία σε συνδιασμό με το NΕΟ iPad να καθιστούν την αγορά του 5 μη αναγκαία.

 5. Παντως είναι λογικό να έχουν ήδη κάνει update 100εκ. σε iOS 6 λόγω του ΟΤΑ

  • Το σημαντικό είναι να συγκρίνεις τον αριθμό των updates σε iOS 6 σε μια εβδομάδα με πόσους τρέχουν Android 4.1 εδώ και μισό χρόνο περίπου

   • τώρα συγκρίνεις το λειτουργικό μιας εταιρίας η οποία βγάζει και το hardware με το λειτουργικό με μιας εταιρίας η οποία μετά το διανέμει σε άλλες 50 που οι άλλες 50 έχουν να το προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες και σε τουλάχιστον 10 συσκευές η κάθε μια.

    Δεν νομίζω κανένα nexus (για να κάνουμε μια σωστή σύγκριση και όχι μήλα με πορτοκάλια) να έμεινε χωρίς jelly bean την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της αναβάθμισης ;)

   • Πόσοι έχουν Nexus και πόσοι έχουν Galaxy S3; Δηλαδή όταν αγοράζεις το GS3 ξέρεις ότι θα είσαι καταναλωτής δεύτερης κατηγορίας που θα παίρνεις το Android καθυστερημένο όποτε και αν το θελήσει το Google;

   • Σιγά μη κόψεις και φλέβες επειδή δεν έχεις τελευταία
    έκδοση λειτουργικού…

    Εγώ γνωρίζω 2 κατηγορίες χρηστών Android. Αυτούς που
    ξέρουν τι παίρνουν και αυτούς που δεν ξέρουν τι παίρνουν.

    Η πρώτη κατηγορία έχει την πλήρη κυριότητα της
    συσκευής και τρέχει ό,τι θέλει. Η δεύτερη κατηγο-
    ρία δεν έχει ιδέα, δεν νοιάζεται και απλά σε 2 χρόνια
    θα αλλάξει ξανά συσκευή.

   • Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο δραματικός. Αυτά που λες βέβαια δεν νομίζω ότι θα ικανοποιήσουν τους υποστηρικτές του Android που φωνάζουν ότι το καλύτερο λειτουργικό μπορεί να εξυπηρετήσει με χαμηλό κόστος κάθε χρήστη όταν η δεύτερη κατηγορία που αναφέρεις αγοράζουν ό,τι τους πουλήσουν.

    Α και κάτι άλλο, το root και οι ROMs δεν είναι λύση εκτός και αν στο αυτοκίνητο σου δεν πας στο συνεργείο αλλά κάθε φορά κατεβάζεις hacked software για να φτιάξεις προβλήματα ή να αναβαθμίσεις την χαρτογράφηση του κινητήρα.

   • αααα καλα, αυτοι που εχουν android μονο ενα 5% ξερει τι μπορει να κανει με την συσκευη του ;)

   • Και από αυτούς που έχουν το iPhone μόνο το 1% ;D

   • γι αυτους υπαρχει η Apple που σιγουρα ξερει τι κανει και πολυυυ καλυτερα απο τους αλλους …

   • Με το αζημίωτο φυσικά έτσι; …χαχαχα… Είναι πολλά τα €€€s

   • Jig Janus, νομίζω υποτιμάς τους χρήστς Android

 6. Καλά όλα αυτά. Ναι, είναι το τηλέφωνο που τα άλλαξε όλα. Αλλά 729 ευρώ επίσημα στην Ιταλία. Εδώ το ίδιο μάλλον. Έχει ξεφύγει το πράγμα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons