Η Apple και τα τρελά κέρδη

by Stefanos Kofopoulos • On 24-04-2008 • AT 3:35 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

apple marbles

Η Apple βρίσκεται σε ανοδική τροχιά με τις πωλήσεις Mac και iPhones να οδηγούν το ξέφρενο πάρτυ κερδοφορίας. Το Q2 2008 βρήκε το Cupertino με revenue $7.51 billion και profit $1.05 billion ή $1.16 ανα μετοχή. Η επίσημη σελίδα με τα οικονομικά αποτελέσματα αναφέρει χαρακτηριστικά “Revenue Up 43 Percent Year-Over-Year”.

Μερικές λεπτομέρειες έχουν αξία και ίσως καθορίσουν την πολιτική της Apple και εν μέρη την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι καταναλωτές. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι:

  • international sales accounted for 44 percent of the quarter’s revenue
  • 2,289,000 Macintosh computers during the quarter, representing 51 percent unit growth
  • 10,644,000 iPods during the quarter, representing one percent unit growth
  • iPhone sales were 1,703,000

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η άλλη πλευρά του Ατλαντικού φέρνει πολλά λεφτά στην εταιρεία και καλά θα κάνει να πατήσει πάνω σε αυτό. Επενδύσεις, υπηρεσίες, προϊόντα προσφορές.

Τα Mac πουλάνε τρελά και η συνταγή Intel είναι δοκιμασμένη. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο εκτός από το συνηθισμένο hardware refresh και φυσικά την εξέλιξη του MacOS X. Κοσμητικές αλλαγές είναι επίσης στο πρόγραμμα.

Τα iPods βρίσκονται αντιμέτωπα με τον εαυτό τους. Ο Jobs είχε δηλώσει κάποτε ότι για να βγάζει λεφτά η Apple θα πρέπει να αγοράζουμε ένα ή δύο νέα iPod κάθε χρόνο. Με το πετρέλαιο και την οικονομία να είναι τόσο χάλια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζω όμως ότι θα δούμε σύντομα πολλές αλλαγές στο hardware των iPods που θα οδηγήσει σε πτώση τιμών.

Το γενικότερο κλίμα επηρεάζεται και από τις πωλήσεις iPhone που σαφώς κλέβουν μερίδιο. Η τάση για jailbreak iPhones είναι δεδομένη και μάλιστα επηρεάζει θετικά τις πωλήσεις, όπως δήλωσε ο Tim Cook, COO της εταιρείας.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. It looks like this is an apple’s world now.

    Although my personal experience is still negative, particularly every time I visit one of their stores, I hate to admit it but I bought two ipods this year, and one for my wife. What can I say, they keep coming up with awsome new products.

    On a different note, the company has signed up 200,000 developers for its iphone software development kit, and they are launching an APP store that will enable users to purchase apps in the near future. So more content, happier users, more users.

Top

Show Buttons
Hide Buttons