Τρελά κέρδη η Αpple, οι μέτοχοι πίνουν σαμπάνια

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2010 • AT 12:30 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

apple galaxy logo

Με τζίρο $13.5 δισεκατομμύρια και κέρδη $3.07 δισεκατομμύρια έκλεισε το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2010 για την Apple. Αν θέλετε μια σύγκριση με το παρελθόν, ένα χρόνο πριν ο τζίρος έφτανε μόλις τα $9.08 δισεκατομμύρια και τα κέρδη μόλις τα $1.62 δισεκατομμύρια. Τρελά κέρδη για όλους και ιδιαίτερα για τους μετόχους που θα πρέπει να πανηγυρίζουν μέχρι αυτή την ώρα με σαμπάνια και φράουλες.

Μερικά νούμερα από τις πωλήσεις. Σε αυτό το τρίμηνο η Apple πούλησε 2.94 εκατομμύρια Mac ή 33% περισσότερα σε σύγκριση με πέρσι, 8.75 εκατομμύρια iPhones ή 131% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν και 10.89 εκατομμύρια iPods ή 1% λιγότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009.

Με όλα αυτά τα νούμερα κατά νου, το 58% του τζίρου της Apple προέρχεται από πωλήσεις εκτός Αμερικής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Apple θα συνεχίσει να ρίχνει βάρος στις διεθνείς αγορές και να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές. Κανάλια πωλήσεων, μεταφράσεις του λειτουργικού, διαφημίσεις ίσως κλπ. Είναι μια τεράστια ευκαιρία τόσο για τον Steve Jobs και την παρέα του αλλά και για όλες τις χώρες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 55% των πωλήσεων γίνονται εκτός Αμερικής. Γιατί όμως δεν υπάρχει και ο ανάλογος σεβασμός με το iPad τότε?

    • Γιατί μόλις κυκλοφόρησε και τα 300 εκατομμύρια των Αμερικανών είναι σημαντικά καλύτερη αγορά για initialization παρά οποιαδήποτε άλλη.

    • Γιατί η χώρα που είναι το 45% των πωλήσεων απαιτεί και αξίζει μεγαλύτερη προσοχή και προτεραιότητα.

  2. mono me to ipad? me ola ta proionta tis apple ginetai to idio! :(

Top

Show Buttons
Hide Buttons