Η Apple χαλαρώνει τους περιορισμούς για το Bluetooth

by Stefanos Kofopoulos • On 14-10-2010 • AT 3:25 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple χαλαρώνει τους περιορισμούς για το Bluetooth, ανταλλαγή δεδομένων για όλους;

Αν η BodyMedia συνεργάζται στενά με την Apple για την δημιουργία του BodyMedia armband, τότε είναι πιθανό η Apple να αλλάξει πολιτική και να επιτρέψει κάτι επιπλέον για την χρήση του Bluetooth στο iPhone και όχι μόνο. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η BodyMedia σύντομα θα αρχίσει να πουλάει κάτι σαν περιβραχιόνιο με αισθητήρες που θα μπορούν να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει στο ανθρώπινο κορμί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά δραστηριότητες κατα΄την διάρκεια της ημέρας, θερμίδες, θερμοκρασία, ύπνος κλπ. Τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω Bluetooth στο iPhone και από εκεί στους servers της BodyMedia για επιπλέον ανάλυση, αρχειοθέτηση και ό,τι πληρώσει ο χρήστης.

Εδώ είναι και το σημείο που αφορά τους περισσότερους και ίσως αποτελέσει το έναυσμα για νέες υπηρεσίες data μέσω του Bluetooth. Αν η BodyMedia έχει πρόσβαση στο Bluetooth stack με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρει δεδομένα, είναι πιθανό η Apple να αλλάζει πολιτική και να χαλαρώνει σε ό,τι αφορά την μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth. Δεν θα περίμενα μέσα σε μια μέρα να δούμε ανταλλαγές μουσικών αρχείων και βίντεο από iPhone σε iPhone μέσω Bluetooth αλλά γιατί όχι να μην φτάσουμε μέχρι εκεί σταδιακά με apps όπως αυτό της BodyMedia;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάτι που ο υπόλοιπος κόσμος θεωρούσε δεδομένο από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το bluetooth…

  • Δεν είναι ακριβώς έτσι και για αυτό φταίνει όλοι. Πόσες φορές έχεις πάρει ένα ποντίκι που δουλεύει με USB – Bluetooth και θα ήθελες το USB κομμάτι αν χρησιμοποιηθεί και για άλλες συσκευές αλλά τελικά δεν..;

   ΕΛπίζω γενικά να αλλάξει το τοπίο και η Apple να χαλαρώσει έστω και με περιορισμούς την χρήση του Bluetooth σε διάφορους τομείς. Το iPhone μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πέρα από πειρατία μουσικής μέσω Bluetooth.

   • Καλά αυτό ισχύει, και όντως πολλές εταιρίες είχαν τέτοια θέματα.
    Στον τομέα των κινητών όμως ήταν/είναι ένα χαρακτηριστικό που δούλευε σε όλες τις εταιρίες εκτός του μήλου.

    Ναι το bluetooth είναι κάπως παλιομοδίτικο όντως, να δούμε τι θα γίνει με το 3.
    Μιας και χρήστης του Ipad αυτό που έχω να πω είναι ότι η apple βγάζει φοβερές σε ποιότητα συσκευές, αλλά το λογισμικό δεν είναι τόσο καλό όσο το διαφημίζουν.

    Για να εξηγούμαι, δεν κρασάρει, αλλά γενικά κάνει λίγα…

 2. Ο ανταγωνισμός με το android κάνει μια χαρά την δουλειά του! Γενικώς η apple χαλαρώνει σιγά σιγά!

 3. στις μέρες μας το bluetooth είναι κάτι ξεπερασμένο… δεν ξέρω ποσο μπορεί να βοηθήσει το bluetooth 3.0… ο όγκος τον δεδομένων που στέλνουμε απαιτεί μεγαλύτερη ταχύτητα και εμβέλεια αποστολής… δεν κατααλαβαινω γιατί δεν αναλαμβάνει αυτόν τον λόγο το Wi-Fi… όπως για παράδειγμα στέλνω από το PSP μου σε ένα άλλο PSP photos μέσο Wi-Fi… γιατί δεν συμβαίνει και στα κινητά κάτι τέτοιο? η ταχύτητα και η εμβέλεια θα περάσει σε άλλο επίπεδο!!!

 4. Ελάτε βρε παιδιά, είπαμε αλλά όχι κι έτσι. Δεν είναι βολικό να στείλεις μια φωτογραφία από το ένα κινητό στο άλλο, ακόμα και αν οι συσκευές είναι διαφορετικού κατασκευαστή; Ναι είναι ξεπερασμένο με τη λογική ότι το κάνουμε εδώ και χρόνια. Για να στείλεις μια επαφή; (αντί να κάθεται να λέει ο ένας και να πληκτρολογεί ο άλλος;) Ή να ανταλλάξεις αρχεία με laptop όταν δεν έχεις καλώδιο ή δεν θέλεις να εγκαταστήσεις τίποτα επιπλέον στο λειτουργικό; Σιγά μην πεθάνει το bluetooth επειδή δεν το πολυπαίζει η apple, εγώ αντίθετα πιστεύω ότι θα εξελιχθεί και άλλο και θα δούμε πολλές εφαρμογές απ ‘ευθείας διασύνδεσης κινητών ή ακόμα και κινητό με άλλου τύπου συσκευή.

 5. δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες!!! αν κάποιο κινητό δεν υποστήριζε ΑΠΟΛΥΤΑ την λειτουργία του bluetooth, απλά ΔΕΝ θα το αγόραζα!!! Απλά είναι καιρός να περάσει σε μια νέα εποχή. ίσος με το 3.0 … εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πάντως γιατί να μην υπάρχει αποστολή μέσο Wi-Fi… το μονο μειονέκτημα που θα υπήρχε θα ήταν η μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με το bluetooth.

 6. Ρε ωραία όλα αυτά. Όντως έχει κάνει δουλειά ο ανταγωνισμός κτλ κτλ.

  Εμένα μπορεί κάποιος να μου λύσει μία απορία?

  Όταν κυκλοφόρισε το iPhone το να στέλνουμε δεδομένα/φωτογραφίες κτλ. ήταν κάτι που κάναμε εδώ και χρόνια.
  Με ποιο σκεπτικό η Apple, ενώ στους υπολογιστές της με Bluetooth μπορείς να στείλεις και να λάβεις ότι γουστάρεις, στο iPhone, γιατί δεν το επέτρεψαν?

  • γιατί πολύ απλά θέλει να σε αναγκάσει να αγοράσεις από το apple store….!

   • και τι σχέση έχει αυτό που απάντησες με αυτό που λέω?

   • Έχει σχέση με το σκεφτικό πως αν π.χ. εγώ στο κινητό μου έχω το τάδε τραγούδι και εσένα σου αρέσει,θα αναγκαστείς να το πάρεις από το itunes και όχι από εμένα.

 7. ακριβώς αυτό θέλω να πω!!! αυτή είναι η αλήθεια… δυστυχώς… και μια επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για την αντιμετώπιση τις περατιάς… αν είναι δυνατόν! αυτό τους πείραξε!!! (και καλά…)

  • Δεν ξέρουμε αν τους πείραξε αυτό η όχι, το σίγουρο είναι ότι το μοντέλο της Apple – iTunes παίζει μια χαρά για πολλά χρόνια τώρα και είναι το Νο1 στην αγορά χωρίς σοβαρό αντίπαλο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν χρησιμοποιούν ραδιόφωνο πουθενά, γιατί αντί να χρησιμοποιείς το iTunes θα ακούς από το ραδιόφωνο.

   • μπορεί να λειτουργεί όντως μια χαρά το μοντέλο που ανέφερες, αλλα αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο στην αμερική… δεν είναι αυτή η λογική του έλληνα!!! και όχι μονο του έλληνα αλλα και του κάθε ευρωπαίου… και δικαιολογημένα μπορώ να πω… είναι ένα πανάκριβο κινητό και πρόκειται για μεγάλη έλλειψη η δυνατότητα αποστολής και λήψης μέσο bluetooth όπως και να το κάνουμε…

Top

Show Buttons
Hide Buttons