Η Apple σχεδιάζει τη μετάβαση σε δικούς της επεξεργαστές για τη σειρά Mac

by George Polyzos • On 03-04-2018 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Apple σχεδιάζει τη δημιουργία μίας δικής της σειράς επεξεργαστών με την οποία θα εξοπλίσει τα συστήματα Mac επόμενης γενιάς, εγκαταλείποντας έτσι τις υλοποιήσεις της Intel τις οποίες χρησιμοποιεί σήμερα.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, θεωρώντας ωστόσο ότι η μετάβαση σε αυτή τη νέα γενιά επεξεργαστών δεν θα συμβεί πριν το 2020. Η Apple σήμερα χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Intel στους υπολογιστές της (σταθερούς και φορητούς), ενώ δικές της σχεδιάσεις χρησιμοποιούνται στις φορητές συσκευές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα iOS και στις σειρές προϊόντων Watch.

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι το σχέδιο αντικατάστασης των επεξεργαστών της Intel βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, ενώ φέρεται να έχει λάβει την κωδική ονομασία Kalamata (ναι καλά διαβάσατε… Καλαμάτα). Οι λόγοι της επιθυμίας μετάβασης φέρονται να είναι καταρχήν τα θέματα ασφαλείας που προέκυψαν πρόσφατα με τους επεξεργαστές της Intel ενώ επιπλέον είναι σταθερή η πρόθεση της Apple να υιοθετεί στα προϊόντα της δικής της τεχνολογία.

Πρόσθετος στόχος του σχεδίου Kalamata είναι η Apple να πετύχει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα δικά της προϊόντα. Το πρόγραμμα φέρεται να έχει λάβει τη σχετική έγκριση από την κορυφή της ιεραρχίας της Apple, ενώ χαρακτηρίζεται σαν μία «μετάβαση πολλαπλών σταδίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα αλλάξει επεξεργαστές στους υπολογιστές της: στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία είχε υιοθετήσει την αρχιτεκτονική PowerPC, προϊόν της συμμαχίας των Apple, IBM και Motorola, εγκαταλείποντας την Intel, για να επιστρέψει σε αυτήν στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons