iPhone με φωτοβολταϊκά όπως λέμε uber cool solar panel

by Stefanos Kofopoulos • On 03-06-2010 • AT 9:50 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

solar powered iphone patent

Η Apple κατέθεσε πατέντα για ένα iPhone που χρησιμοποιεί τον ήλιο για να φορτίζει την μπαταρία του. Πριν αρχίσετε να κάνετε σενάρια να θυμίσω ότι μια εταιρεία καταθέτει πατέντες όχι επειδή σχεδιάζει άμεσα ένα προϊόν αλλά γιατί θέλει να κατοχυρώσει την πατέντα. Με αυτό στο πίσω μέρος του μυαλό σας, η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική γιατί τα φωτοβολταϊκά που θέλει να χρησιμοποιήσει η Apple στο iPhone είναι ενσωματωμένα με κάποιο τρόπο στο κινητό και όχι ως κάτι ξεχωριστό όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Αν τελικά δούμε iPhone με solar panels η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει η πρώτη χώρα που θα έχει το κινητό, γιατί πολύ ήλιο έχουμε και καθόλου λεφτά για πέταμα. Πέρα από το αστείο, όσοι θέλουν μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην ανάλυση της ιδέας που έχει η Apple και γιατί είναι σημαντική η λύση της πατέντας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλό σαν ιδέα, ωστόσο μετά θα τίθενται θέματα όπως η ευαισθησία του κινητού, η αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες κ.α.

  Επίσης, συνήθως το κινητό μας την βγάζει στην τσέπη μας, στην γυναικεία τσάντα, πάνω στο γραφείο ή μέσα στο αυτοκίνητο. Η μόνη χρήση του πιστεύω θα γινόταν στην παραλία, πόσοι όμως παίρνουν το iPhone τους παρέα στην παραλία;

  • Μπορεί να είναι εκεί για να συμπληρώνει την μπαταρία όταν είσαι εκτός ή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες ενός mini iPhone για χώρες υπό ανάπτυξη

 2. Με το πρώτο συμφωνώ, ωστόσο με το δεύτερο διαφωνώ. Δε νομίζω σε μια χώρα που υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας οι κάτοικοι να προμηθεύονται iphones, χωρίς ούτε καν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να το στηρίξει.

  Πιθανολογώ ότι πιθανότατα να χρησιμοποιείτε για να φορτίζει κάποια “mini μπαταρία” για έκτακτα τηλέφωνα, ωστόσο κι αυτό είναι απλά μια εικασία μου! Το μέλλον θα δείξει..

 3. ας μην ξεχνάμε πως το iPhone OS δημιουργήθηκε αρχικά για tablet pcs κ στην πορεία υιοθετήθηκε η ιδέα προσαρμογής του σε κινητό τηλέφωνο κ κατά συνέπεια εγένετο iPhone πολύ πριν το iPad, αργότερα βέβαια όπως είδαμε φέτος χρησιμοποιήθηκε και σε tablet παρά το χρονικό ασυνεχές του πράγματος.
  Με τα παραπάνω στο μυαλό δε θα μου φαινόταν περιέργο, αν όχι βέβαιο, η όλη πατέντα του άρθρου να αφορά μερικώς ή αμιγώς ηλιακό προϊόν που ενδεχομένως να κυκλοφορήσει το 2016, μια εποχή όπου η συγκεκριμένη πατέντα θα έχει “ξεχαστεί” από εμάς αλλά θα προετοιμάζεται για υπολοποίηση στα ψηφιακά αρχεία των δικηγόρων κ γραφειάδων της εταιρείας ενώ οι κατασκευάστριες μπαταριών και νανοφωτοβολταϊκών (που ήδη υπάρχουν απλά είναι ακριβά) από την έναρξη του 2013 και μετά τη λήξη συμβολαίων σημερινής γενιάς μπαταριών θα έχουν ήδη στα σκαριά τους διαδόχους των li-on.
  Και τότε το site αυτό αν υπάρχει θα αποτελεί σταθερό iAuthority και εγώ αναμφισβήτητος iProphet
  Οψόμεθα

 4. Συγνωμη αλλα αυτην την πατεντα την εχει η Samsung με το blue earth

  • Το Blue Earth έχει ένα solar panel στο πίσω μέρος όχι μέσα στο design του κινητού όπως λέει η Apple

Top

Show Buttons
Hide Buttons