Η Apple αγοράζει την Particle, HTML5 για όλους

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2012 • AT 6:19 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple αγοράζει την Particle, HTML5 για όλους

Σε περίοδο αγορών φαίνεται ότι βρίσκεται η Apple με ακόμα μια εξαγορά, αυτή της Particle τον περασμένο μήνα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Apple αγόρασε την εταιρεία αλλά κάποιες υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Life is long get excited and make things

Η Particle ασχολείται με HTML5 και πιστεύει ότι αυτό είναι το μέλλον όχι μόνο για το web αλλά για τον κόσμο. Δεν έχουν άδικο αν σκεφτούμε ότι σύντομα όλες οι συσκευές θα είναι συνδεδεμένες στο internet. Smartphone, tablet, τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες, αυτοκίνητα, photo frames κλπ.

Η Apple πιστεύει στο όνειρο της HTML5 παντού και έχει αποδείξει ότι επιμένει στα πιστεύω αυτά. Η εξαγορά της εταιρείας ταιριάζει στο όραμα της Apple για το μέλλον του web αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει η Apple. Μην ξεχνάμε ότι το iCloud παίζει τον ρόλο του μεγάλου υπολογιστή κάπου στο internet και ο Safari τον ρόλο του client που τραβάει δεδομένα.

Πως θα βοηθήσει η Particle την Apple μένει να το δούμε. Υποψιάζομαι ότι το iAd και οι υπηρεσίες της Apple στο iCloud θα ενισχυθούν σημαντικά, ειδικά με την προσθήκη του iPad mini στην αγορά.

Πλέον το site της Particle δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από μια εικόνα. Υπομονή να δούμε πως οι μηχανικοί της εταιρείας θα ασχοληθούν με την HTML5 και το Webkit όπως ποτέ άλλωτε. Η Apple αγοράζει εταιρείες που με μικρές εξαιρέσεις, ασχολούνται με προβλήματα που τις λύσεις βλέπουμε μήνες μετά από την εξαγορά.

Το site της Apple φιλοξενεί σελίδα αφιερωμένη στην HTML5 με παραδείγματα για την χρήση του συνόλου τεχνολογιών και τι είναι εφικτό να γίνει σήμερα, χωρίς την χρήση plugins.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ πιθανό η Apple εξαγόρασε την Particle για κάποιο άλλο λόγο πέραν του HTML5. Κάποιο νέο app/προϊόν/τεχνολογία ίσως που βασίζεται σε HTML5;

    Εκτός αν η Apple δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία σε HTML5 ή/και δεν διατίθεται να (ή δεν έχει) επενδύσει σε χρόνο και προσωπικό για να αποκτήσει την τεχνογνωσία αυτή! Αυτό όμως δε μου φαίνεται τόσο λογικό…

    Όπως και να έχει, όλα είναι εικασίες :) …ιδίως από τη στιγμή που το site της Particle δεν αναφέρει τίποτα!

    • Δεν είχαν βγάλει κάτι wow, συνεργασίες έκαναν με όλο τον κόσμο. Θα δείξει

Top

Show Buttons
Hide Buttons