Η Apple αγοράζει 1000+ πατέντες από την Rockstar, δηλαδή την πρώην Nortel

by Stefanos Kofopoulos • On 16-11-2012 • AT 5:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple αγοράζει 1000+ πατέντες από την Rockstar, δηλαδή την πρώην Nortel

Με κατεβασμένα τα ρολά και σε μια προσπάθεια να βρει πόρους για να ξεπληρώσει τους πιστωτές της, η Nortel έβγαλε στο σφυρί τις πατέντες της εταιρείας. Οι γίγαντες της τεχνολογίας προσφέρθηκαν να πληρώσουν αδρά για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε πατέντες και τεχνολογία.

Για να καταφέρει να ξεπληρώσει τα χρέη της, η Nortel διέθεσε τις 4000 από τις 6000 πατέντες στην Rockstar Bidco με ένα και μόνο σκοπό. Να βρει αγοραστές και να μεταφέρει τα χρήματα στην Nortel με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών της. Η εταιρεία έχει κερδίσει επιπλέον χρόνο μέχρι τις αρχές του 2013 για την υπαγωγή σε νομοθεσία σχετικά με την χρεωκοπία σε Καναδά, Αμερική και Αγγλία.

Στην Rockstar προσφέρθηκαν και απέκτησαν πρόσβαση η Apple, η EMC, η Ericsson, η Microsoft, η RIM και η Sony που κατάφεραν να εκτοπίσουν το Google και Intel. Με την Apple να διαθέτει την μερίδα του λέοντος, έγινε γνωστό ότι περισσότερες από 1000 πατέντες ανήκουν πλέον στην εταιρεία και σχεδόν οι μισές από αυτές έχουν κατοχυρωθεί ήδη στην Αμερική.

Με επιπλέον 1024 πατέντες από την Nortel, η Apple προστατεύεται και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί αν χρειαστεί. Δεν είναι ξεκάθαρο τις αφορούν οι πατέντες, αν καλύπτουν μέρη της τεχνολογίας του LTE και άλλων σχετικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται πλέον σε tablets και smartphones.

Φημολογείται ότι η Samsung ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Apple με όπλο τις πατέντες που διαθέτουν οι Κορεάτες στο LTE. Πρόσφατα μάλιστα η Samsung ανακοίνωσε ότι δεν έχει διάθεση να συμβιβαστεί με την Apple για τις μέχρι τώρα διαφορές τους. Αντίθετα η HTC επέλεξε να συμβιβαστεί με την Apple για τα επόμενα 10 χρόνια.

Το πόσο σημαντικές είναι οι πατέντες της Nortel ίσως φαίνεται από την προσπάθεια όλων των εταιρειών να αφήσουν εκτός Rockstar το Google και την Intel άρα και το Android. Η υπόθεση μεταφοράς των πατεντών στην Apple, που πλήρωσε περίπου 2.6 δισεκατομμύρια, θα μας απασχολήσει σύντομα ή θα διατηρήσει τις υπάρχουσες ισορροπίες χωρίς επιπλέον νομικές διαμάχες.

Σήμερα δεν νοείται gadget χωρίς σύνδεση στο internet. Το iPad, το iPad mini, το iPhone 5, το Samsung Galaxy S3 και άλλα tablets και smartphones χρησιμοποιούν πλέον LTE 4G για γρήγορη πρόσβαση στο mobile web αλλά και dual band antenna WiFi. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πατέντες της Nortel κάλυπταν αυτές τις τεχνολογίες και όχι μόνο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons