Η Apple ίσως στραφεί το 2019 στις OLED οθόνες και σε τριπλή κάμερα

by George Polyzos • On 15-06-2018 • AT 12:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple είναι πολύ πιθανό να αφήσει οριστικά πίσω της τις LCD οθόνες και να στραφεί στα OLED panels για τις συσκευές iPhone που θα παρουσιάσει εντός του 2019.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ιστοσελίδα ET News επικαλούμενη πληροφόρηση από σειρά (ανώνυμων) στελεχών της Apple. Ήδη από το 2017 η αμερικανική εταιρεία έχει λανσάρει το πρώτο της OLED μοντέλο, το iPhone X, με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus να διατηρούν τις οθόνες τεχνολογίας LCD.

Οι φήμες για το 2018 θέλουν την Apple να λανσάρει συνολικά τρία μοντέλα εκ των οποίων μόνο τα δύο θα διαθέτουν OLED panel, με το τρίτο να διατηρεί την LCD οθόνη και συνεπακόλουθα και την χαμηλότερη τιμή διάθεσης.

Προς το παρόν η Apple αγοράζει OLED οθόνες από την Samsung, ενώ το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε πτώση της μετοχής της ιαπωνικής Japan Display, η οποία αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της σε οθόνες LCD. Στο «παιχνίδι» εμπλέκεται και η LG η οποία σύμφωνα με προγενέστερα δημοσιεύματα θα αναλάβει την προμήθεια σε OLED οθόνες τουλάχιστον για ένα από τα μελλοντικά iPhone της Apple.

Άλλες φήμες θέλουν την Apple για τα μοντέλα του 2019 να φέρνει ένα ακόμα νέο στοιχείο. Πιο συγκεκριμένα, πηγές προμηθευτών της αμερικανικής εταιρείας στην Ταϊβάν διαρρέουν ότι τουλάχιστον το ένα από τα iPhone του 2019 θα διαθέτει τριπλή κάμερα με ικανότητα τρισδιάστατης απεικόνισης ώστε να υποστηρίζονται εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τις διαρροές, οι δύο από τις τρεις κάμερες θα είναι σε θέση να «βλέπουν» ένα αντικείμενο από διαφορετική οπτική γωνία, δημιουργώντας έτσι ένα τρισδιάστατο αντικείμενο. Άλλοι ειδικοί θεωρούν πιο πιθανή μια στερεοσκοπική λύση όπου μια μέθοδος τριγωνισμού είναι πιο εφικτή λόγω της μακροπρόθεσμης εξοικονόμησης ενέργειας και της καλύτερης εφαρμογής σε εξωτερικούς χώρους.

Η τρίτη κάμερα του σετ θα έχει μεγαλύτερο εστιακό βάθος και θα διαθέτει οπτικό ζουμ 3x, θα ακολουθεί δηλαδή τα πρότυπα του Huawei P20 Pro της πρώτης συσκευής της αγοράς με σύστημα κάμερας αποτελούμενο από τρεις φακούς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GSM Arena, η Apple έως τώρα προμηθεύεται κάμερες από τις Sony, Sharp, LG και Dali.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons