Η Apple πληρώνεται από το Google για το search

by Stefanos Kofopoulos • On 13-04-2008 • AT 11:04 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

google safari

Όπως συμβαίνει με Mozilla (βλέπε Firefox) έτσι και στο Cupertino μαζεύουν λεφτά από την κίνηση που στέλνουν στους servers του Google σε κάθε αναζήτηση των χρηστών. Τόσο οι Mac όσο και το iPhone φαίνεται ότι γεμίζουν με τουλάχιστον 25 εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο τα ταμεία της Apple. Διαβάζοντας τα 3 διαφορετικά posts, μου έκανε εντύπωση η αναφορά σε έρευνες που δείχνουν ότι οι χρήστες Apple είναι online περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

Άξια αναφοράς είναι και η διαπίστωση ότι το Google είναι πραγματικά χωμένο σε πολλές μεριές του Mac OS X και αναλαμβάνει το βαρύ έργο της αναζητήσης. Εκτός από τον Safari πού αλλού παίζει Google search box ή Google powered search στο μηλαράκι;

[via, via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι… δεν είναι η μόνη. Mozilla earns from Google also.

  2. Στο OS X οι δίοδοι προς Google υπάρχουν σε διάφορα προγράμματα, κυρίως για αναζήτηση της εκάστοτε επιλεγμένης λέξης (επιλογή λέξης -> δεξί κλικ -> Search With Google). Παραδείγματα είναι ο mail client (Mail.app) καθώς και ο βασικός κειμενογράφος του συστήματος (TextEdit.app). Αν δεν κάνω λάθος είναι default επιλογή που παρέχει το text control του OS X και άρα είναι προσβάσιμο από όσες εφαρμογές το χρησιμοποιούν (άρα όχι μόνο από την Apple).

    Επίσης μπορείς στο Address Book του συστήματος να κάνεις δεξί κλικ πάνω στην καταχωρημένη ταχυδρομική διεύθυνση κάποιας επαφής και να σε πάει στην σχετική Google Maps σελίδα.

    Αυτά μπορώ να θυμηθώ, ίσως να υπάρχουν και αλλού αλλά μου διαφεύγουν τέτοια ώρα που είναι :-)

    Άσχετο: Ελπίζω η Photoshopped εικόνα του άρθρου με το ψεύτικο drop-down του search box να μην είναι δικιά σου γιατί βγάζει πολύ μάτι :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons