Τρελά κέρδη για την Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 23-10-2007 • AT 1:43 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

apple logo dollar symbol

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου και παρουσίασε τρελά κέρδη σε σύγκριση με το 2006. Μιλάμε για revenue $6.22 δις με κέρδη $904 εκατομμύρια ή $1.01 επιπλέον για κάθε μετοχή, ενώ την αντίστοιχη εποχή πριν από ένα χρόνο τα νούμερα ήταν $4.84 δις και $542 εκατομμύρια αντίστοιχα. Η επιτυχία της Apple βασίζεται στις πωλήσεις των 10,2 εκατομμυρίων iPods, 1,119 εκ. iPhones και 2,164 εκ Macs.

Υπάρχουν όμως δύο ακόμα νούμερα που αξίζουν την προσοχή και εξηγούν πολύ καλά την στάση της εταιρείας απέναντι στους καταναλωτές. Από τα 1,119 εκ. iPhones υπολογίζεται ότι 250.000 πωλήθηκαν σε άλλες χώρες ή με σκοπό να ξεκλειδωθούν και να λειτουργήσουν σε δίκτυα εκτός AT&T. Αυτό για την Apple σημαίνει ότι χάνει χρήματα από κάθε συμβόλαιο που χάνει η AT&T και προφανώς κάνει τα πάντα για να κλειδώσει τις συσκευές ώστε να κρατήσει τους καταναλωτές κοντά στην συμφωνία που έχει.

Ακόμα ένα στοιχείο που εξηγεί την στάση της Apple και την εμμονή με το iTunes είναι τα σταστιστικά που λένε ότι το 85% των τραγουδιών που πωλούνται μέσω iTunes αγοράζεται από Αμερικανούς μόνο. Συνολικά τα κέρδη από τον συνδυασμό iPod – iTunes φτάνουν το 36% ή αλλιώς πάνω από το 1/4 των χρημάτων που βγάζει η εταιρεία κάθε χρόνο.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ πάντως σήμερα πήρα το καινούργιο μου iMac και έχω μείνει με το στόμα ανοικτό. Χαλάλι λοιπόν τα κέρδη της Apple.

 2. @geo: Καλορίζικο! Τί αγόρασες;

 3. Και γω το χτύπησα το καινούριο το 24αρι iMac και πραγματικά είναι ίσως ότι πιο ολοκληρωμένο και όμορφο υπάρχει αυτή την στιγμή σε desktop.

 4. Λέω και εγώ να πάρω των 24αρι αλλά με αποθαρρύνανε τα δημοσιεύματα της μάπα οθόνης και στον 24αρι. Αλλά θα τιμήσω τον Steve με ένα unlocked iphone very soon :)

 5. @Dimitris: Καλορίζικο και σε σένα ρε! Μπράβο.

  @tompap: Εντάξει το παίζεις κορώνα γράμματα. Εξάλλου έχει εγγύηση αν πάει κάτι στραβά, έτσι;

 6. Από τα 1,119 εκ. iPhones υπολογίζεται ότι 250.000 πωλήθηκαν σε άλλες χώρες ή με σκοπό να ξεκλειδωθούν και να λειτουργήσουν σε δίκτυα εκτός AT&T. Αυτό για την Apple σημαίνει ότι χάνει χρήματα από κάθε συμβόλαιο που χάνει η AT&T και προφανώς κάνει τα πάντα για να κλειδώσει τις συσκευές ώστε να κρατήσει τους καταναλωτές κοντά στην συμφωνία που έχει.

  και αν το είχαν ξεκλείδωτο διαθέσιμο worldwide να το χρησιμοποιήσεις με όποιον πάροχο γουστάρεις και δίναν το SDK πριν βγει στην αγορά σε τρίτους κατασκευαστές έτσι ώστε σωστές και χρήσιμες εφαρμογές να έκαναν την εμφάνιση τους μαζί με το iphone 10 δις θα βγάζαν μόνο απο τις πωλήσεις του κινητού οι τρόμπες.

  Και το itunes είναι ότι πιο μούφα πρόγραμμα έχω δει.

  Apple Just Sucks, έχω ένα 1.1.2 out of the box και το κοιτάω γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα μέχρι να βρουν τρόπο να το ξεκλειδώσουν.

  Είναι το πρώτο και τελευταίο προϊόν της apple που αγοράζω, εκτός και αν χρειαστώ για την δουλειά μου κάποιο mac σύστημα για επεξεργασία video κάποια στιγμή στο μέλλον και σε περίπτωση που δεν βρω αυτό που θέλω σε pc.

  Η εταιρεία είναι απλά απαράδεκτη.

  Κατά τ’ άλλα όπως συνηθίζω να λέω πωρωμένοι με τα mac και το “We Want Apple Greece!” – σας φτύνουμε να πηγαίνει σύννεφο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons