Η Apple γνώριζε την «ευλύγιστη» κατασκευή του iPhone 6

by George Polyzos • On 25-05-2018 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Προφανώς θυμάστε, πίσω στο μακρινό 2014, όταν η Apple είχε βρεθεί στη δίνη του περιβόητου… bendgate, δηλαδή όταν αποκαλύφθηκε ότι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus λύγιζαν με εξαιρετική ευκολία.

Η Apple ουσιαστικά ποτέ δεν παραδέχθηκε δική της υπαιτιότητα για την συγκεκριμένη ευπάθεια, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τέτοια περιστατικά ήταν σπάνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να προκληθούν κατά την καθημερινή χρήση των συσκευών.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα Motherboard Vice έφερε στη δημοσιότητα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης που συγκεντρώθηκαν κατόπιν αγωγών που είχαν καταθέσει χρήστες των συσκευών. Από αυτά τα έγγραφα, και σύμφωνα με τη γνώμη της δικαστικού Lucy Koh που χειρίστηκε την υπόθεση, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Apple γνώριζε την ευπάθεια των συσκευών όταν προχώρησε στην εμπορική τους διάθεση.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα «οι εσωτερικές δοκιμές της Apple έδειξαν ότι το iPhone 6 ήταν 3,3 φορές πιο εύκολο να λυγίσει σε σχέση με το iPhone 5S ενώ το iPhone 6 Plus ήταν 7,2 φορές ευκολότερο να λυγίσει σε σχέση με το προγενέστερο iPhone 5S». Μάλιστα, η δικαστικός Lucy Koh σημειώνει στα έγγραφα ότι «μία από της σημαντικότερες ανησυχίες της Apple που εντοπίστηκαν πριν από το λανσάρισμα των iPhones ήταν ότι θα λύγιζαν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις προγενέστερες συσκευές».

Για την ιστορία, η «ευλυγισία» δεν ήταν το μόνο πρόβλημα των συγκεκριμένων συσκευών, αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγο μετά το λανσάρισμα των iPhone 6 και 6 Plus η ιστοσελίδα iFixit κατέγραψε σειρά παραπόνων εκ μέρους χρηστών σχετικά με γκρι γραμμές που εμφανίζονταν όταν ο χρήστης άγγιζε την συγκεκριμένη περιοχή. Η υπόθεση κατέληξε σε αγωγή που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2016 σε δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η Apple ανακοίνωσε ότι θα πλήρωνε την επισκευή των προβληματικών οθονών (150 δολάρια ανά επισκευή), αλλά υποστήριξε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε αφού οι συσκευές «είχαν πέσει επανειλημμένως σε σκληρή επιφάνεια». Αντίθετη ήταν η γνώμη τεχνικών που επισκεύαζαν τις συσκευές καθώς υποστήριζαν ότι το πρόβλημα δημιουργούνταν λόγω της ευκολίας με την οποία η συσκευή λύγιζε και αυτό επηρέαζε και την απόδοση της οθόνης.

Στα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποίησε το Motherboard, η δικαστής Koh αναφέρει ότι ήδη από τον Μάιο του 2016, ενάμιση χρόνο μετά το λανσάρισμα των iPhone 6 και 6 Plus, η Apple ξεκίνησε σιωπηλά την δομική ενίσχυση των συσκευών διορθώνοντας έτσι και τις δύο ευπάθειες (ευλυγισία και οθόνη).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons