Apple iTV, επανάσταση στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο;

by Stefanos Kofopoulos • On 22-08-2010 • AT 10:40 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

apple tv itunes intro

Θεωρία συνομωσίας, φήμες ή απλά φάρσα το Apple iTV θα φέρει την επανάσταση στην τηλεόραση σήμερα ή αύριο. Η Apple TV έχει όλα τα κομμάτια του παζλ έτοιμα. iOS για το λειτουργικό στο iTV, iAds για διαφημίσεις, sexy design στο Apple TV και τον ανταγωνισμό από το Google TV να έχει προλάβει σε hype και buzz το Cupertino. Αν οι πληροφορίες του Kevin Rose είναι σωστές, που πάντα είναι, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο την νέα έκδοση του Apple TV που πλέον θα ονομάζεται Apple iTV και θα τρέχει το γνώριμο iOS λειτουργικό που εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών γνωρίζουν μέσα από τα iPod, iPad και iPhones.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνεται η ευκαιρία για δημιουργία ενός νέου App Store για iTV apps που θα διανέμονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και τα iPod apps, iPad apps και iPhone apps. Με κοινό λειτουργικό και το ίδιο όχημα για την διανομή και πώληση των apps η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει και την διάθεση των διαφημίσεων μέσω του iAds. Όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται ότι στο demo του Steve Jobs, το iAds ήταν ικανό για αναπαραγωγή βίντεο κάτι που οι διαφημιστικές που αποφασίσουν την μετάβαση από την τηλεόραση στην iTV σίγουρα θα λατρέψουν.

Με κοινό λειτουργικό και App Store ή Apple θα μπορεί εύκολα να μετατρέψει οποιοδήποτε iPod, iPad και iPhone σε τηλεχειριστήριο για το iTV ενώ παράλληλα υπηρεσίες τύπου FaceTime θα είναι μόλις ένα tap μακρυά για χρήση όχι μόνο σε retina display αλλά και σε τηλεοράσεις τόσο μεγάλες όσο το βάθος της τσέπης του υποψήφιου αγοραστή. Αν όλα αυτά φαίνονται περίεργα και ανέφικτα, μια ματιά στο App Store για εφαρμογές όπως αυτή της Sonos θα σας πείσει. Όσο για τα iTV apps και βίντεο κλήσεις μέσω τηλεοράσεων, η LG ήδη χρησιμοποιεί το Skype.

Η τιμή του Apple iTV αναμένεται στα $99 ή κάπου εκεί, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα ελκυστικό ειδικά για όσους Αμερικανούς θέλουν να ξεφορτωθούν τον λογαριασμό της καλωδιακής και να ενοποιήσουν την εμπειρία διασκέδασης και ψυχαγωγίας χρησιμοποιώντας προϊόντα της Apple που θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια πραγματικά interactive εμπειρία που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει.

Αν το Apple iTV έχει κάτι που κανένα άλλο προϊόν δεν είχε μέχρι σήμερα, είναι η ύπαρξη ανταγωνισμού ακριβώς από την ώρα μηδέν. Η παρουσία του Google TV και η συνεργασία με την Sony, Logitech, Intel προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια της Apple που πειραματίζεται με ένα hobby εδώ και χρόνια αλλά φαίνεται πως μόλις τώρα κατάφερε να το υλοποιήσει σε κάτι βιώσιμο και πραγματικά επαναστατικό. Αν βέβαια το Apple iTV ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίζω ότι θα είναι κάτι καλύτερο τουλάχιστον σε επεξεργαστική ισχύ για να μπορεί να τα βγάλει πέρα με HD 1080p βίντεο και κάτι πιο wow σε games. Ό,τι θα χρησιμοποιήσουν την ίδια πλατφόρμα ναι είναι σίγουρο.

  2. $99 Θα ρίξει μέτωπα στην αγορά….πωπω ανταγωνισμός που θα έρθει….

    • Σίγουρα αλλά η τιμή αν είναι στα $99 ή κάπου εκεί μου κάνει χαμηλή οπότε υποθέτω ότι θα έχουν μια συνδρομή ή κάτι τέτοιο. Γιατί στα $99 δεν βγαίνει ούτε το hardware

      • Δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά είναι καλή κίνηση από την Apple…. σίγουρα 500gb δίσκο θα έχει σίγουρα για να βάζεις τα media αρχεία

      • Αυτό πιστεύω και εγώ.. λίγο αποθηκευτικό χώρο και τα πάντα στο cloud

Top

Show Buttons
Hide Buttons