Μόνο ένα πράγμα θέλω από το Apple iSlate iPad tablet

by Stefanos Kofopoulos • On 19-01-2010 • AT 4:47 pm • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Women Praying Jamaah

Πραγματικά, μια ευχή έχω για το Apple iSlate tablet, αν τελικά ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω ο Steve Jobs και οι μηχανικοί να χρησιμοποιήσουν όση φαντασία και ταλέντο διαθέτουν για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία μου στις 27 Ιανουαρίου. Μπορεί η ιδέα παρουσίαση του iPhone OS 4 να είναι σκανδαλιστική για όσους περιμένουν background apps στο iPhone αλλά αυτό είναι τίποτα μπροστά στην δική μου επιθυμία. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple παρουσιάζει tech preview με key features πριν προχωρήσει στην υλοποίηση και διάθεση σε νέο hardware. Αυτό που θέλω να ξεστομίσει ο Steve Jobs είναι σχεδόν απίστευτο και σίγουρα πιο εντυπωσιακό από τις πατέντες της Apple για LCD οθόνες που μεταφέρουν το αίσθημα της αφής ή τα morphing virtual controls στην οθόνη του Apple iSlate tablet.

Θέλω το περιεχόμενο να μεταφέρεται από οθόνη σε οθόνη με μια κίνηση, χωρίς καν να χρειαστεί tap. Φανταστείτε το iPhone δίπλα στο tablet ή το tablet δίπλα σε ένα iMac με το δάχτυλο να ακουμπά την οθόνη και να σέρνεται πάνω από το application / φωτογραφία / βίντεο που είναι on focus εκείνη την στιγμή. Το gesture θα έχει κατεύθυνση από το iPhone στο tablet αν θέλουμε να μεταφέρουμε το application στο tablet ή από το tablet στο iMac αν θέλουμε να μεταφέρουμε το βίντεο στο iMac.

Η τεχνολογία για την υλοποίηση αυτού του feature υπάρχει. Το WiFi στην 802.11n υλοποίηση του είναι αρκετά γρήγορο, τα accelerometer και η πυξίδα μπορούν να οριοθετήσουν στον χώρο τις φορητές συσκευές όπως το iPhone και το tablet, το software είναι ήδη ικανό και αντιλαμβάνεται multi touch gestures, τα RF κυκλώματα από την εφαρμογή του Nike+ κοστίζουν ελάχιστα και είναι ήδη ενσωματωμένα στο νέο iPhone 3GS άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ένα iMac για να λυθεί το θέμα του proximity των δύο συσκευών με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, ενώ το Bluetooth μπορεί να αναλάβει το authentication και pairing των συσκευών.

Αν ο Steve Jobs ή κάποιος άλλος στο Cupertino ξέρει Ελληνικά, έχουν χρόνο μια εβδομάδα να παρουσιάσουν ένα πρώτο draft της ιδέας, έτσι απλά γιατί μπορούν. Όσο στρυφνή, περίεργη, κλειστή και δύστροπη αν είναι η Apple είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να τολμήσει κάτι τέτοιο. Αν το σκεφτείτε, είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να μεταφέρουμε κάτι από το ένα μέρος στο άλλο. Όσο φυσικό είναι να χρησιμοποιούμε οθόνες αφής και gestures αντί για εντολές από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Τί λέτε;

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ιδέα είναι βασικά ένα copy υλοποιημένο με ένα πολύ φυσικό τρόπο. Όπως πιάνεις ένα βιβλίο ή ένα USB stick από το συρτάρι στο γραφείο και πίσω. Χωρίς να συνδέσεις καλώδια, χωρίς να περιμένεις να γίνει listing το περιεχόμενο του φακέλλου κλπ κλπ

  • Την ιδια τεχνολογια ειχε και στην ταινια Avatar και μετα βλεπω να ξεκινανε μηνυσεις και με τον Cammeron για τα πνευματικα δικαιωματα!
   εντυπωσιακη τεχνολογια οντως περαν της πλακας

   • Ναι ήταν και εκεί όπως και σε πολλά άλλα concepts από το παρελθόν με διάφορα στυλό κλπ. Τώρα όμως με το οικοσύστημα των συσκευών της Apple, αν παρουσιαστεί το tablet, την ωριμότητα του software και την ισχύ του hardware, είναι εφικτό χωρίς σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

  • Όχι αλλά, nice one, αλλά πως κολλάει με αυτό που περιγράφω για το Apple tablet; :)

 2. Είπα να στο post στο πιο recent post περί itablet/islate κτλ. Real or fake looks pretty good to me :)

 3. Ίσα ίσα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ό,τι είναι μέσα στο iPhone αυτή την στιγμή τόσο σε software όσο και hardware. Φαντάσου το effect που κάνεις ότι μεταφέρεσαι από το ένα home screen στο άλλο. Αυτό θα βλέπεις εσύ αλλά από πίσω το WiFi, το RF, το Bluetooth, το accelerometer και η πυξίδα ίσως θα κάνουν τα υπόλοιπα.

 4. Το gesture θα έχει κατεύθυνση από το iPhone στο tablet αν θέλουμε να μεταφέρουμε το application στο tablet ή από το tablet στο iMac αν θέλουμε να μεταφέρουμε το βίντεο στο iMac.

  Και πώς θα ξέρει η κάθε συσκευή ότι η συσκευή στόχος είναι είναι δεξιά ή αριστερά;
  Υπάρχει τρόπος; Εκτός αν το gesture θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν το κάνεις.

  • Accelerometer και πυξίδα

 5. Ρε παιδιά το Mover Application,δεν το έχετε δει; Νομίζω απλά περιγράφει αυτό που λές Τιτάνα. Τσεκαρέτε το στο Itunes της γειτονιάς σας ;-)

  • Μοιάζει πολύ αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς

 6. Δε νομίζω πως το accelerometer και η πυξίδα αρκούν για αυτό που λες.
  Με την πυξίδα και το accelerometer μια συσκευή ξέρει την οριοθέτησή της στο χώρο, αλλά δεν μπορεί να ξέρει προς ποιά κατεύθυνση είναι μια άλλη συσκευή. Για να το κάνει αυτό θέλει και GPS…provided ότι είσαι σε εξωτερικό χώρο. Αλλά ακόμα κι αυτό αγνοεί την τοποθέτηση στο ύψος. Άρα θέλεις και altimeter. Εκτός αν υπάρχει τρόπος το wifi να ελέγχει την κατευθυντικότητα του σήματος που λαμβάνει (να καταλαβαίνει από το σήμα από ποιά κατεύθυνση προέρχεται) αλλά χλωμό το κόβω γι’αυτό.

  Γενικά, πολύ cool ιδέα και δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να τη δούμε κάποτε, αλλά αμφιβάλλω ότι το υπάρχον hardware το επιτρέπει. Sorry Titana!

  • Δεν χρειάζεται τίποτα για το ύψος γιατί την απόσταση μεταξύ των δύο συσκευών θα την καθορίζει το RF ή RF σήμα όπως και με τα Nike+ παπούτσια. Θα δουλεύει αντί για 2 μέτρα στα 50 εκατοστά μακρυά από την μια συσκευή ή την άλλη. Όσο για της πλευρές υπάρχει λύση όπως στο Mover ή πολύ απλά μπορείς να πεις ότι η μεταφορά γίνεται μόνο αν έχει στραμμένο το πάνω μέρος του iPhone προς άλλη συσκευή

 7. Κατι παρομοιο κανουν τα Siftables. Check it out στο http://sifteo.com/

  • Ναι, στο περίπου το κάνουν και έχουν κυκλοφορήσει μήνες πριν μπορεί και κάνα χρόνο

 8. Το Nike+ δεν έχει καμία σχέση, όπως καμία σχέση δεν έχει και η απόσταση μεταξύ των συσκευών. Σημασία έχει πως η μία συσκευή ΔΕΝ μπορεί να ξέρει προς ποιά κατεύθυνση βρίσκεται μια άλλη, παρά μόνο αν έχει ultra sensitive location information (Galileo και βάλε) συν αισθητήρα υψομέτρου.

  Τα siftables που είναι ένα καλό παράδειγμα προάγγελου αυτού που λέμε, έχουν infrared sensors στις πλευρές τους για να αναγνωρίζουν και να επικοινωνούν με γειτονικά κυβάκια. Καμία σχέση με το υπάρχον hardware των iphone και των λοιπών συσκευών.

  Εκτός αν βγάλουμε την κατεύθυνση από τη μέση και μιλάμε απλά για σύνδεση 2 συσκευών τύπου Mover. Αλλά αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται, δεν είναι τόσο cool και δεν είναι και η αρχική ιδεά του post.

  • Από τη στιγμή που και οι δύο συσκευές έχουν πυξίδα και επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα, μπορούν να ξέρουν προς τα που κοιτάνε το ένα ως προς το άλλο.

   π.χ. Αν το iPad κοιτάει Βόρεια, και το iPhone Ανατολικά, τότε ξέρουν οι συσκεύες ότι δεν βλέπονται eye to eye.

   Από το παραπάνω, γίνεται γνωστή η κατεύθυνση, αλλά όχι και η θέση των συσκευών(διανύσματα μου έρχνονται στο μυαλό). Με συνεργασία Bluetooth, RF μπορεί να περιοριστεί το εύρος των πιθανών θέσεων των συσκευών, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό. Ίσως κάποιος μηχανισμός τύπου sonar, με ηπέρηχα στίγματα/βομβοί από το iPad τα οποία θα ακούει το μικρόφωνο του iPhone(μεγάφωνο και μικρόφωνο έχουν σταθερές θέσεις στις συσκευές) ώστε να γίνει ένα στιγμιαίο calibration το οποίο ο χρήστης θα αγνοεί και εμείς τα nerds θα ψάχνουμε να βρούμε.

   Πάντως με τόσες τεχνολογίες σε 2 συσκευές μου φαίνεται απίθανο να μην είναι ευφικτή μια τέτοια επικονωνία. Εδώ μιλάμε για οθόνη με feedback πλήκτρων !!

 9. Σίγουρα cool αλλά αν ρωτήσεις την συντριπτική πλειοψηφία νομίζω θα σου απαντήσει ότι θα προτιμούσε χαμηλότερη τιμή στο τελικό προϊόν παρά ένα τέτοιο feature. Πάντως η Apple συνηθίζει να διαφημίζει τα προϊόντα της με τα ίδια τα προϊόντα της και με τα specs τους. Σημασία έχει για την ίδια την Apple αλλά και για μας ότι τα προϊόντα της είναι πάντα +1 βήμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (αν όχι σε benchmarks σε design και καινοτομία) αν και πάντα το πληρώνουμε το βήμα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons