Η Apple φέρεται να επιλέγει αποκλειστικά modem της Intel για τα iPhone

by George Polyzos • On 06-02-2018 • AT 2:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple φέρεται να απορρίπτει πλήρως τα modem της Qualcomm, με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, και να επιλέγει ως αποκλειστικό προμηθευτή την Intel.

Σήμερα η Apple χρησιμοποιεί chips προερχόμενα και από τις δύο εταιρείες, ενώ αυτή η πρακτική ακολουθείται από το λανσάρισμα του iPhone 7 και έπειτα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της KGI Securities η αλλαγή σε αυτή την πρακτική θα γίνει λόγω της δικαστικής διαμάχης στην οποία έχουν εμπλακεί οι Apple και Qualcomm.

Η Intel, σύμφωνα με την αναφορά, μπορεί να καλύψει τις τεχνικές απαιτήσεις της Apple σε επίπεδο βελτιωμένης ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων 4G αλλά και να προσφέρει περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές, σε σχέση με την Qualcomm.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η σύγκρουση Apple – Qualcomm έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες με την δεύτερη να κατηγορεί την κατασκευάστρια των iPhones ότι παραβιάζει δικές της ευρεσιτεχνίες. Από την πλευρά της η Apple κατηγορεί την Qualcomm ότι χρησιμοποιεί παράνομα τη δική της τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας μίας συσκευής.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση της KGI ότι η Qualcomm ίσως να είναι νωρίτερα έτοιμη να υποστηρίξει τεχνολογίες 5G, πριν από την Intel, αποκτώντας εκ νέου ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο προσεχές μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons