Η Apple ετοιμάζει νέο HomePod υπό το brand Beats

by George Polyzos • On 21-05-2018 • AT 1:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου, φθηνού, «έξυπνου» ηχείου HomePod το οποίο θα διατίθεται στα 199 δολάρια ενώ ενδέχεται να κυκλοφορήσουν κάτω από το brand Beats.

Η εν λόγω κίνηση της Apple αποκαλύφθηκε από μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν με πληροφόρηση προερχόμενη από τους ίδιους τους προμηθευτές υλικών της αμερικανικής εταιρείας. Αναλυτές θεωρούν ότι η είδηση θα μπορούσε να έχει λογική βάση αφού η Beats (που ανήκει στην Apple) είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό brand στα προϊόντα ήχου, ειδικά στα ακουστικά. Επιπλέον, μία φθηνότερη συσκευή με την ονομασία Beats θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από την βασική σειρά του HomePod.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους προωθήθηκαν στην παγκόσμια αγορά 9,2 εκατομμύρια «έξυπνα» ηχεία, με τα 600.000 από αυτά να είναι Apple HomePod. Ουσιαστικά, η Apple κατέχει δηλαδή το 6% της σχετικής αγοράς, πίσω από τις Amazon (43.6%) και Google (26.5%) που κυριαρχούν. Βασική αιτία αυτής της υστέρησης είναι το γεγονός ότι η Apple διείσδυσε αργά στην εν λόγω αγορά ενώ και η τιμή της πρότασής της δεν ήταν προσιτή, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επιπρόσθετα, οι ικανότητες της Siri δεν υπερτερούσαν των Amazon Alexa και Google Assistant.

Το HomePod φαίνεται να υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού στο επίπεδο του εξοπλισμού του ηχείου με 4ιντσο woofer και 7 δορυφόρους. Ιδιαίτερο πλεονέκτημα αποτελεί η ικανότητα βελτιστοποίησης του ήχου ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου στο οποίο βρίσκεται το ηχείο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons