Τα νέα iPod στην Ελλάδα με ακριβές τιμές

by Stefanos Kofopoulos • On 21-09-2007 • AT 12:50 am • 28 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

ipod family

Το Πλαίσιο έχει φέρει ήδη στην Ελλάδα τα νέα iPod Shuffle, iPod nano, iPod Classic και φυσικά το ολοκαίνουριο iPod touch. Δυστυχώς οι τιμές είναι ελληνικές μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Μια σύντομη σύγκριση με τιμές Αμερικής σε δολλάρια, η αντίστοιχη τιμή σε ευρώ και η τιμή σε ευρώ στην Ελλάδα με την σημερινή ισοτιμία 1 Euro = 1.3969 U.S. dollars είναι η εξής:

apple ipod proces usa greece

Η διαφορά στην τιμή μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας είναι τραγικά μεγάλη. Είναι οι φόροι, το τελωνείο, τα μεταφορικά ή κάτι άλλο που δικαιολογούν αυτή την αύξηση;

[Thanks M.G]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pixmania 252+μεταφορικά ~= 260€
  Σίγουρα μας εκμεταλλεύονται. Πχ περίπτωση macbookpro. Για να μην αναφερθώ και στα εκπαιδευτικά κουπόνια στην Αμερική.

 2. το ipod classic 80gb, λέω

 3. Πρακτικά, έβαλαν στα νέα τις τιμές των παλιών και σε αυτά που κυκλοφορούν πρώτη φορά έδωσαν τιμή ανάλογη!

 4. Έχω την εντύπωση ότι η διαφορά τιμής οφείλεται στην πολιτική της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Το Πλαίσιο πουλάει δική του εισαγωγή ή είναι μεταπωλητής της RC ? Αν πουλάει ως μεταπωλητής είναι φυσικό να είναι υψηλές οι τιμές γιατί η RC , είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι κάνει ότι θέλει. Όσα καταστήματα είναι μεταπωλητές, δεν έχουν μεγάλες διαφορές με την RC (π.χ. Multirama).

  Για άλλη μια φορά, η αναγκαιότητα της δημιουργίας Apple Hellas είναι επιτακτική. Αξιόλογη η προσπάθεια του wwag στην ανάδειξη του προβλήματος.

 5. Ελλαδα, τι περιμενεις…

 6. Με αυτές τις τιμές που βλέπω, αναρωτιέμαι πόσο θα έχει το iphone αν έρθει Ελλάδα… Πάντως και η προηγούμενη γενιά ipod παρόμοιες τιμές είχε!

 7. 450 euro το touch των 16gb???

  no thanks..προτιμώ τα ράκαλ του στρατού χα,χα

 8. Η ελληνική μαλ@κί@…

 9. Φόρος 50% στο τελωνείο και σε αυτή την τιμή που προκύπτει βάλτε ένα ακόμα 19% ΦΠΑ και βγαίνει η τιμούλα.

  Μαλακία της Ελλάδας από το τελωνείο.

 10. Ε KAΛA EΔΩ ΣTHN ΑΡΑΠΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ…ΕΧΩ Κ EXCLUSIVE ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ WIND .ΆΡΧΙΣΕ THN ΔΙΆΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΤΟΡΌΛΑ Α1200 ( ΜΟΝΤΈΛΟ ΤΟΥ 2005?) -linux – ΣTA 320. ΠANTΩΣ EINAI συμπαθητικό TO EIXA ΣTA χέρια MOY.

 11. Έχω παραγγείλει ήδη το ipod classic 80 GB από αμερική, αστα η ελλάδα είναι για να μας πληγώνει!

 12. Και γω παρήγγειλα το Iphone από φίλο στο L.A.

  330 euro περίπου μαζί με τα μεταφορικά!

 13. Ελληνική λογική: Αγοράζω με 1 ευρώ και το πουλάω με 10 ευρώ.

  Δυστυχώς από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το μονοπώλιο δεν υπάρχει και σωστός ανταγωνισμός. Ή μάλλον είναι ανύπαρκτος!

 14. Δεν είναι Ελληνική λογική! Απλά η αντιπροσοποία της Apple εδώ μονοπωλεί τη κατάσταση.

 15. Δε νομίζω ότι το φαινόμενο είναι Ελληνικό, αλλά Ευρωπαϊκό. Σε όλη την Ευρώπη έρχονται πάντα πιο ακριβά. Το ίδιο και το PS3 και το X-Box και τα αυτοκίνητα….

 16. Τί σκάτε, αν σας φαίνονται πολλά μην τα αγοράζετε! Αμάν… Στη τελική δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να έχουν την ίδια τιμή Ευρώπη και Αμερική;! Υπάρχουν και δασμοί μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Δηλαδή τί νομίζετε, ότι η BMW στην Αμερική έχει την ίδια τιμή με την BMW στη Γερμανία;!
  Οι διαφορά στη τιμή δεν είναι εξωφρενική. Normal θα έλεγαν αν λάβεις υπόψη και τα μεταφορικά (εκτός και αν τα διακτινίζουν, οπότε πάω πάσο!)

 17. Όπως και να έχει, στην Ελλάδα λένε οι καταστηματάρχες .. πόσο να το πάμε αυτό; ΤΟ αγοράζουμε 10 ευρώ το πουλάμε +300%… Σας το λέω επειδή εκεί που δουλεύω έτσι παίρνονται οι αποφάσεις… Τα μεταφορικά για μεγάλες ποσότητες είναι αμελητέα και τα μεγάλα shipments παίρνουν ειδικές συμφωνίες για δασμούς!
  Πάντως μέχρι 120 Ευρώ ότι αγοράσετε απο ΗΠΑ δεν περνάει τελωνείο.

 18. Ναι Νικόλα, αλλά υπάρχει και η ισοτιμία που είναι αυτή τη στιγμή στο 1.3969.
  Για τα μεταφορικά ακριβώς όπως τα λέει ο gwool

 19. Μπράβο έτσι, να βιαστείτε όλοι να λέτε “η ελληνική μαλ*κία”, η “ελληνική έτσι ” κι “η ελληνική αλλιώς”…

  Καλά μου παιδιά, πώς γίνεται να έχει την ίδια τιμή το ίδιο προϊόν που απευθύνεται στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που μόνο η Νέα Υόρκη έχει πληθυσμό σαν την Ελλάδα;

  Ας βάλλουμε λιγάκι τη γλωσσούλα μέσα στο μυαλό, συμφωνώ ότι έχουμε την τάση στην Ελλάδα να θέλουμε γρήγορο κέρδος και ότι υπάρχουν φόροι, αλλά τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης τους έχετε ακούσει; Μεγάλη ζήτηση = μικρή τιμή για να μην πολυλογώ.. Τόσο απλά!

 20. “Μεγάλη ζήτηση = μικρή τιμή για να μην πολυλογώ.. Τόσο απλά!”

  Κάνεις λάθος, μεγάλη ζητούμενη ποσότητα, μικρή τιμή. Εχει τεράστια διαφορά. Αν θέλουμε να είμαστε “σωστοί” από οικονομικής άποψης

 21. @Νικόλας
  “Δηλαδή τί νομίζετε, ότι η BMW στην Αμερική έχει την ίδια τιμή με την BMW στη Γερμανία;!”

  Έχεις δίκιο. Στις ΗΠΑ τα περισσότερα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, καινούρια, είναι συνήθως πιο φθηνά από ότι στην Ευρώπη ακόμα και με ισοτιμία δολαρίου/ευρώ 1:1. Πx. η BMW 2007 335i κοστίζει πάνω κάτω $41000 ενώ ο επίσημος κατάλογος στη Γερμανία την έχει 45000 ευρώ.

  Μερικοί λόγοι για τις διαφορές στις τιμές όπως τίθεται το ερώτημα:
  Πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ λιανικών εμπόρων (διαφορετική νοοτροπία και αντιμετώπιση του πελάτη κοιτώντας “συνήθως”, να τον κερδίσουν με καλύτερες υπηρεσίες και τιμές), αγορά πλησιέστερα στην έννοια της ελεύθερης από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο (δηλ. λιγότερα καρτέλ/μονοπώλια), τεράστιες εταιρείες/οργανισμοί λιανικής πώλησης που μπορούν να πουλούν προϊόντα με μειωμένα εύρη κέρδους ανά περιόδους, μεγάλη ενιαία αγορά, ανυπαρξία φόρου λιανικής σε πολλές πολιτείες και επίσης όταν αγοράζεις από πολιτεία άλλη της κατοικίας σου και το παραλαμβάνεις με μεταφορική εταιρεία, χρησιμοποίηση της τεχνολογίας και ανάπτυξη μεθόδων μείωσης λειτουργικών εξόδων (πχ online αγορές). Με λίγα λόγια … ο παράδεισος του καταναλωτή.

  Ο φόρος 19% λιανικής που έχει στην Ελλάδα (και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) πάντως είναι αρκετά υψηλός και φουσκώνει πολύ το τελικό κόστος ειδικά στα ακριβά προϊόντα.

 22. Ας θυμηθούμε λίγο αυτό που χρειάζεται κι ας μη μας το δίνουν: http://www.wewantapplegreece.com

 23. Για δείτε και τις τιμές στο Play.com (Αγγλια), η αποστολή είναι δωρέαν.
  http://www.play.com/Electronics/Electronics/3-/104010/2-/Promo.html?dpr=104010&cur=258
  Δεν είναι όσο κάνουν στην Αμερική αλλά είναι μειωμένες. Ευρώπη είμαστε αγοράστε από εκεί.

 24. Καλά όλοι ξέρουμε πως το πλαίσιο είναι το ακριβότερο κατάστημα ηλεκτρονικών στην Ελλάδα. Εκμετάλλευση όσο δεν πάει.

  Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι με το μυαλό σας ήσυχο αρκεί μια μικρή έρευνα στο http://www.scrooge.gr

  Για τα i-pod πάντως, μη βιαστείτε. Οι τιμές θα συρικνωθούν σε λίγους μήνες (Χριστούγεννα ίσως;). Ακόμα όμως κι αν δεν μπορείτε να περιμένετε, παραγγείλτε το από το εξωτερικό. Τα μεταφορικά από Αμερική δεν ξεπερνούν μαζί με τελωνείο τα 50 Ευρώ.

 25. Για να πάψει η σύγχιση και να μην αδικοβλαστημάτε…

  Μεταφράζω απόσπασμα της σελίδας Οικονομία, απ’την ολλανδική “Γενική Καθημερινή” εφημερίδα (φύλλο 5.10.2007):

  • Το Big Mac του McDonald’s παραχωρεί τη θέση του στο iPod της Apple, ως προϊόν/μέτρο σύγκρισης.
  “Για τη συγκριτική μέτρηση της αγοραστικής δύναμης η αυστραλιανή Commonwealth Bank διεξήγαγε έρευνα σε 55 χώρες, με δείκτη ένα iPod 4 GB Nano. Συμπέρασμα, αποφύγετε τη Βραζιλία και αγοράστε αυτό το ποθητό μουσικό gadget στο Hongkong!
  Η διαφορά τιμής ανάμεσα σ’ αυτές τις δυο χώρες είναι 221.49 δολάρια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σ’ εκείνη την ‘ελεύθερη’ κινέζικη πόλη το iPod κοστίζει 148.12 USD.
  Στο εσωτερικό της ευροζώνης φτηνότερη είναι η Ελλάδα με 196.51 USD, ενώ η Ολλανδία καταλαμβάνει μεσαία θέση με 211.62 USD.
  Η διαφορά με το Big Mac, τον προηγούμενο δείκτη, είναι πως όλα μαραφέτια της Apple φτιάχνονται στην Κίνα και δεν υπόκειναται σε τοπικές τιμές πρώτων υλών, όπως τα hamburgers.”

 26. Υ.Γ.- Οι παρούσες ολλανδικές τιμές:

  iPod nano 4GB = Eur 149,00 | 8GB = Eur 199,00
  >classic 80GB = Eur 249,00 | 160GB = E 349,00

 27. ti?para poli akriba telika allaxa gnomiden tha agoraso tha to po kai stis files mou na min agorasoun tha me pistecoun

 28. Ti akrives times re pethimou thilathi ola auta ta Apple ine poli akriva thilathi Ipad 345 kati i ipo poli kai to ipad gia pes 267 kai parapano oles ti pio xiroteres times exoun vali….

Top

Show Buttons
Hide Buttons